Neste uke tar Stian Blipp plass bak dommerbordet i Norske Talenter

– Det har vært vanskelig, innrømmer TV 2-profilen.

Siste auditionprogram i årets Norske Talenter er over. Fra neste uke er det tid for dommerutvelgelsen, der deltakerne igjen må opptre og imponere dommerne for å sikre seg en plass videre i talentkonkurransen.

Nytt av året er at det i hver episode skal være en gjestedommer.

Først ut er TV 2-programleder Stian Blipp (27), som i år er aktuell med et splitter nytt talkshow.

Han er ikke akkurat lite begeistret for inntoget i Norske Talenter.

– Bare det å isolert sett få være dommer i Norske Talenter er utrolig gøy. I mange tilfeller virker det som man sitter og ser på masse shows man ikke har betalt noe for å se på, og noe er så ufattelig bra, sier han til TV 2 like etter at programmet han er med i er spilt inn i Nydalen Studios i Oslo.

– Det er også en ære å bli spurt. Det betyr jo at noen et eller annet sted tror at jeg har noe kompetanse om underholdning. Det får man sette stor pris på, fortsetter han.

– Av og til er det tungt

Selv om TV 2-profilen er mer enn positiv til sin gjesterolle, er det enkelte elementer ved jobben som ikke er like hyggelige.

– Det har vært vanskelig også, fordi man vet at alle som kommer her har lagt ned utallige timer og har store drømmer og forventninger, og så er jeg en av dem som holder nøkkelen til denne drømmen. Så det er av og til tungt. Nå slipper jeg heldigvis å si «hei, du er ikke videre», fordi de andre dommerne gjør det på slutten av dommerutvelgelsen, men det er likevel tungt å si til folk det de ikke vil høre. Så jeg ser at det kan være tungt å være fast dommer her.

Mener han er snill dommer

Vildes (13) fantastiske tegnspråktolking fikk gullknapp

Gjennom åtte sesonger av Norske Talenter på norsk TV, har man sett at dommerne noen ganger har ulik tilnærming til om de skal være rause eller litt strenge med deltakerne som kommer og prøver lykken.

Blipp tror ikke TV-seerne kommer til å sitte igjen med inntrykk av at han er en spesielt streng dommer.

– Jeg har hatt godviljen ... Det har ikke vært vanskelig å finne frem godviljen. Så jeg vil kanskje si at jeg har vært snill. Mens jeg i noen tilfeller kanskje er litt ærlig!

Se Stian Blipp være gjestedommer i Norske Talenter fredag 3. mars klokka 20.00 på TV 2!