Petter Northug har bestemt seg for å droppe Tour de Ski i vinter.
Petter Northug har bestemt seg for å droppe Tour de Ski i vinter. Foto: Pedersen, Terje

Petter Northug dropper Tour de Ski

Velger å spare seg til VM i Lahti. Sjur Røthe erstatter mosbyggen.

Petter Northug står over Tour de Ski. Det bekrefter 30-åringen selv i en pressemelding fra Skiforbundet torsdag.

– Vi synes selvsagt det er beklagelig og uvant at vi nå reiser uten Petter til Tour de Ski i mellomjulen, men vi håper han restituerer godt hjemme fram mot VM i Lahti i februar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

– Petter er nå i lett trening, men touren kommer for tidlig. Vi håper og tror at han innen kort tid vil være tilbake i normal trening, sier trener Stig Rune Kveen.

Skistjernen har opplevd en formsvikt denne vinteren, og har kjent på ettervirkningene av for hard trening før sesongstarten.

– Jeg ergrer meg over at jeg ikke får delta i Tour de Ski, men bruker situasjonen som har oppstått som en ekstra motivasjon. Jeg ser nå fremover mot det som uansett er sesongens hovedmål, nemlig VM i Lahti, opplyser Petter Northug i pressemeldingen.

Sjur Røthe blir Northugs erstatter i Tour de Ski.

– Sjur gikk godt under minitouren på Lillehammer i begynnelsen av desember, men ble lett forkjølet etter verdenscupen i Davos og kunne dessverre ikke gå verdenscup i Frankrike, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

– Etter noen rolige dager med hvile, er Sjur nå i full trening hjemme på Voss. Sjur er en meget stabil tourløper, så årets Tour de Ski skal passe ham godt, forteller Hetland.