Bjørn Sætre slutter i jobben som Generalsekretær i Norges Cykleforbund 
Bjørn Sætre slutter i jobben som Generalsekretær i Norges Cykleforbund  Foto: Kallestad, Gorm

Sykkelsjef går av

Bjørn Sætre er ferdig som generalsekretær i Norges Cykleforbund.

Torsdag ble det klart at Bjørn Sætre er ferdig som generalsekretær i Norges Cykleforbund.

Det bekrefter sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen overfor TV 2.

– Vi er uenige om arbeidsform og da synes Bjørn at det var naturlig å slutte. Men jeg vil understreke at forbundet mener han har gjort en god jobb, sier Tiedemann Hansen.

Etter det TV 2 erfarer er avgangen ikke frivillig.

– Hvorfor haster det med å slutte?

– Det er uenighet mellom Bjørn og styret, uten at det ligger dramatikk i det. Da ble det kunstig å stå i stillingen, men Bjørn skal jobbe ut året, sier sykkelpresidenten.

– Avviser du at han har fått sparken?

– Dette har blitt til via en dialog, er alt Tiedemann Hansen vil si.

Sætre har vært generalsekretær siden 2012.

– Som gammel syklist har det vært utrolig spennende å få sjansen til å bidra til utviklingen av sporten. Styret i NCF hadde i 2012 allerede staket ut kursen med et godt strategidokument med ambisiøse mål. Min oppgave har vært å samle riktig kompetanse og ressurser slik at vi klarer å nå disse målene. Jeg er trygg på at den administrasjonen jeg forlater er godt rustet til å utvikle sporten videre, sier Bjørn Sætre, ifølge NCF sine hjemmesider.

Forbundet begynner nå arbeidet med å finne en erstatter. 1. visepresident Hans Petter Gulbrandsen tar over Bjørn Sætres oppgaver inntil det blir ansatt en ny generalsekretær.

– Overraskende
TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, synes Sætres avgang kommer overraskende på.

– Det har tydeligvis vært uenighet. Sætre har vært med på en bra reise i norsk sykkelsport. At han gir seg nå er litt overraskende. Jeg ser at det er noe de er uenige om, men hva det handler om, vet jeg ikke. Det er opplagt at de ikke er enige om veien videre, sier Kaggestad.

– Det er mye som skjer i norsk sykkelsport. Med sykkel-VM i 2017, en sport som rir på en medgangsbølge og byggingen av sykkelvelodromen. Jeg vet ikke om det har noe med dette å gjøre, fortsetter han.

Kaggestad mener Sætre har vært en viktig mann for sykkelsporten, og en viktig talsperson ved siden av presidenten.

– Min oppfatning er at de har vært samkjørte. For de som ikke er i innerste sirkel, virker nok dette overraskende. Sætre er lidenskapelig opptatt av det han jobber med. Sånn sett kan det være vanskelig å finne en så dedikert og engasjert erstatter. Noen ganger har han kommet med uttalelser som har skapt debatt og diskusjoner, og man har hatt følelse av at de ikke har vært i samråd med det offisielle synet til forbundet. Jeg har fått inntrykk av at han er en mann med sterke meninger. En bra ambassadør for sporten, selv om han har skapt debatt i media. Det blir interessant å se hvordan sykkelforbundet løser dette fra 2017, sier Kaggestad.