Mann siktet for fem voldtekter i Tysfjord

En mann i slutten av 40-årene er pågrepet og siktet for fem voldtekter i Tysfjord-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siktelsen er en del av den mye omtalte Tysfjord-saken i Nordland, opplyser politiet i en pressemelding torsdag.

7. desember ble mannen varetektsfengslet i fire uker, hvor to av disse er i full isolasjon.

I tillegg til fem voldtekter, er mannen siktet for to tilfeller hvor han skal ha utnyttet stilling, tillits- eller avhengighetsforhold.

– Pågripelsen er den første i den såkalte Tysfjord-saken, så vidt jeg vet, sier politiadvokat Stig Morten Løkkebakken i Nordland politidistrikt til NRK.

– Har pågått over flere år

Det er fire fornærmede i saken, som alle er kvinner. Disse er i dag i alderen 18 til 81 år. Den yngste var 14 år da overgrepene fant sted, opplyser politiet.

Siktede er selv bosatt i Tysfjord og to av de fornærmede er også fra denne kommunen.

– Dette er en krevende etterforskning fordi det dreier seg om hendelser som har pågått over flere år og strekker seg tilbake i tid. Politiet utelukker heller ikke at det kan være flere fornærmede i denne saken, skriver politiet.

Ikke tatt stilling til siktelsen

Mannens forsvarer, Hilde Guldbakke, sier til TV 2 at mannen foreløpig ikke har tatt stilling til siktelsen.

– Saken er helt i oppstartsfasen og vi har ikke tatt stilling til siktelsen enda. Jeg skal opp til min klient i ettermiddag, sier hun.

Hun vil foreløpig ikke kommentere siktelsen nærmere.

27 fornærmede

Tysfjord-saken begynte å rulle i juni da elleve kvinner og menn fra Tysfjord i Nordland sto fram med sine overgrepshistorier i VG.

I sakene som etterforskes, er det snakk om voldtekter av barn og voksne, seksuell omgang med barn under 14 år og seksuelle overgrep som er begått ved utnytting av stilling eller tillitsforhold.

Så langt er det snakk om rundt 27 fornærmede og 38 gjerningspersoner, opplyser politiet. Det er i tillegg til sedelighetssakene også registrert tre trusselsaker og én sak knyttet til avvergelsesplikten.

(NTB/TV 2)