Wivian (64) mistet datteren etter rusmisbruk – nå jobber hun gratis for å skaffe mat til =Oslo-gjengen

Vestby-kvinnen mistet selv datteren etter rusmisbruk. Nå gjør hun det hun kan for å hjelpe de som er i miljøet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Nyquist, kjent fra TV 2-serien «Petter Uteligger» har møtt Wivian Koppang (64). Hun jobber gratis i en matbutikk dager i uka. Som betaling får hun mat. Den bruker hun til å lage hjemmelagd middag som hun deler ut til gatefolket på =Oslo en gang i uka.

Wivian, som bor i Vestby i Akershus, har selv mistet datteren Madeleine etter rusmisbruk. Det er seks år siden det skjedde i januar.

– Jeg har ikke den samme julestemningen nå som da Madeleine levde. Jeg må ta meg sammen for å ha litt pynt fremme. Den siste julen hun levde, var hun så fin. Vi satt og hadde julemiddag sammen, jeg og de tre ungene mine. Året etter var plassen tom. Det er grusomt å miste et barn. De skal ikke dø før oss, sier Wivian.

Nå gjør hun det hun kan for å gjøre tilværelsen litt hyggeligere for de som selger =Oslo.

– Jeg føler at Wivian er med meg når jeg reiser inn til byen. Da sier jeg «kom jenta mi, nå drar vi inn til byen med litt mat og godteri».

Når Wivian kommer inn i =Oslos lokaler blir hun tatt i mot med klemmer. Hun sier det føles som hennes andre hjem. Gutta jubler over å se henne og sier de varme måltidene hun bidrar med betyr enormt.

– Det er et høydepunkt når hun kommer.

Se reportasjen i toppen av saken.

Tigger for første gang: – Jeg føler meg så forferdelig dust og så ydmyket