Trines spiselige julegaver

Se hva Norges mest populære matblogger, Trine Sandberg, lager når hun vil glede noen med en spiselig julegave. Stikkord: Julecookies, karameller, chilimarmelade, lakriskonfekt.... Nam, håper det smaker!

Torsdag 22. desember hadde God morgen Norge besøk av Norges største matblogger, Trine Sandberg. Her er hennes oppskrift på julecookies på glass - med valnøtter, sjokolade og tranebær hentet fra Trinesmatblogg.no

Innimellom slagene tenkte jeg å tipse dere om en gave som både er hyggelig å gi og hyggelig å få, nemlig «julebakstbyggesett». Lurer du for eksempel på hva du skal gi til en travel kollega eller til kompisen som har tusen tommeltotter på kjøkkenet? Da kan dette være løsningen, et «hjelp-til-selvhjelp»-glass, hvor vedkommende selv på under 30 minutter kan skape litt julestemning i heimen uten de alt for store anstrengelsene. Dette er jo det reneste Kinderegget for voksne! Finn frem et glass og fyll opp med:

1/2 dl hvitt sukker
1 1/4 dl brunt (rør)sukker
1 1/2 dl hvetemel

1/4 ts natron
1/4 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
1 dl havregryn
1 dl sjokoladechips eller hakket sjokolade
1 dl hakkede valnøtter (ca. 50 g)
1 dl tørkede tranebær (ca. 50 g)

Tilsettes ved tilberedning:

85 g mykt smør
1 egg

Finn frem et glass som rommer 7 1/2 dl-1 liter, og fyll det opp i rekkefølgen ovenfor, eller en helt annen rekkefølge. Sett på lokket, knyt på et bånd og et kort med «bruksanvisning», for eksempel:

«Finn frem 85 gram mykt smør og 1 egg. Rør smøret til det blir luftig, tilsett egget og rør godt sammen. Rist glasset slik at alt er godt blandet og tilsett i smørblandingen, og rør det hele godt sammen. Trill 20-24 kuler og sett på to bakepapirkledte stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 9-12 minutter, til kjeksene er ferdigstekte. La de hvile på stekeplaten noen minutter før du lar de avkjøles helt på en rist. Oppbevares i tett boks.»

Lykke til med den siste innspurten med julegavene, og følg med de nærmeste dagene også, for da kommer det flere tips om spiselige julegaver!

Trines spiselige julegaver.
Trines spiselige julegaver.