Torsdag i forrige uke var det demonstrasjoner utenfor Russlands ambassade i Ankara. Den tyrkiske politimannen (til høyre) deltok i vaktholdet.
Torsdag i forrige uke var det demonstrasjoner utenfor Russlands ambassade i Ankara. Den tyrkiske politimannen (til høyre) deltok i vaktholdet. Foto: Montasje /NTB scanpix

Tyrkisk avis: Ambassadør-drapsmann voktet Tyrkias president flere ganger

Mannen som skjøt og drepte den russiske ambassadøren i Ankara, skal også ha voktet russere under Aleppo-demonstrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyrkiske politimannen som skjøt og drepte den russiske ambassadøren Andrej Karlov, ble tildelt oppdraget som vakt for Russlands ambassade under Aleppo-demonstrasjonene i forrige uke, melder den tyrkiske fjernsynskanalen NTV.

Drapet skjedde etter flere dager med protester i Tyrkia mot Russlands rolle i Syria.

Karlov ble skutt og drept av politimannen på en kunstutstilling i Tyrkias hovedstad Ankara mandag. Gjerningsmannen ropte «Gud er størst», og «ikke glem Aleppo».

Politimannen skal ifølge avisen Hürriyet også ha sørget for sikkerheten til Tyrkia president Recep Tayyip Erdogan åtte ganger.

Etter at den tyrkiske politimannen drepte den russiske ambassadøren til Tyrkia, har Russlands president Vladimir Putin varslet opptrapping i «krigen mot terror».

Gravlegges torsdag

Putin vil være til stede når den drepte ambassadøren Andrej Karlov gravlegges torsdag.

– Presidenten vil delta i seremoniene, sier en talsmann for den russiske regjeringen.

Begravelsen vil finne sted i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva. Patriark Kirill, den russisk-ortodokse kirkens overhode, skal forrette seremonien.

For å kunne være til stede når Karlov gravlegges, har Putin utsatt sin store årlige pressekonferanse. Den vil i stedet bli holdt fredag.

Russland gir militær støtte til regjeringen i Syria, som i løpet av de siste ukene har gjenerobret byen Aleppo fra opprørere. (NTB/TV 2)