Bayern München satte sensasjonslaget på plass

Tremålsseier for Bayern München over RB Leipzig.

Bayern München-RB Leipzig 3-0

I sin aller første sesong har RB Leipzig sjokkert alle med å fyke rett til topps og knive med Bayern München om tabelltoppen.

Rødt kort til svenske
De to klubbene stod faktisk á poeng før den siste runden før julepausen, men hjemme på Allianz Arena ga Bayern dem en leksjon i dominant fotball.

I en forrykende førsteomgang feide Carlo Ancelottis Bayern over gjestene med hurtig angrepsspill som resulterte i tre scoringer. Thiago, Xabi Alonso og Robert Lewandowski stod for scoringene for rødtrøyene. Bayern var utilnærmelige og burde scoret langt flere enn tre.

En bekmørk kveld ble også litt rødt for de tilreisende fra Leipzig. Svenske Emil Forsberg fikk direkte rødt etter å ha stemplet en kontrende Philipp Lahm halvtimen ut i kampen.

Bayern tar juleferie med tre poengs luke ned til sensasjonslaget. Leipzig er blitt møtt med skepsis etter at klubben har rast opp fra nivå fem til Bundesliga på sju sesonger. Suksessen siden oppstarten i 2009 kan tilskrives energidrikkprodusenten Red Bull som var initiativtaker og er lagets sponsor.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden! (Video med tillatelse fra Eurosport)

Nordmenn på tredje
Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen da Hertha Berlin slo Darmstadt 2-0 i tysk Bundesliga onsdag, skriver NTB.

Seieren gjør at hovedstadslaget klatrer til tredjeplass på tabellen. Med 30 poeng er de ni poeng bak serieleder Bayern München. Marvin Plattenhardt og Salomon Kalou scoret målene for Hertha etter henholdsvis 54 og 66 minutter.