sesongens fem beste signeringer:

– Verdt vel så mye som Pogba

Her er nysigneringene som har utgjort den største forskjellen i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ser du Premier League på TV 2s kanaler i romjulen!

En allerede meget begivenhetsrik Premier League-sesong nærmer seg kun halvspilt og den hektiske juleperioden står for tur.

Vi nærmer oss også et nytt år, og det er derfor på sin plass å se litt tilbake på det som har skjedd så langt i sesongen. Hvem har dominert, vært best og imponert mest?

Sammen med Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller har TV 2 kåret sesongens fem beste signeringene.

Bli med i debatten! Gi din stemme nederst i saken og delta i debatten på Facebook!

1. N'Golo Kanté
Fra Leicester til Chelsea for 325 millioner kroner

Den franske midtbanefreseren var kanskje Premier Leagues beste spiller i Leicesters tittelvinnende sesong. Chelsea gjorde jobben på overgangsmarkedet og vant kampen om Kanté.

Sentralt på Antonio Contes midtbane har Kanté sammen med Nemanja Matic bundet Chelsea-laget sammen, og vært en av de sterkeste bidragsyterne til at blåtrøyene har vunnet elleve kamper på rad og leder Premier League.

Simens vurdering:
– Det er jo enkelt og greit noen spillere som bare gjør alle andre rundt seg bedre uten å ha behov for å realisere seg selv på noen som helst måte. Det er sjelden vare at de type spillerne har så høy kvalitet som Kanté. Så gode spillere skal ikke være så ydmyke og arbeidssomme. Men samtidig hadde ikke Kanté vært så god om han ikke hadde hatt de kvalitetene. Han har gjort en sovende kjempe til en gigant igjen.

– Det at han kostet rundt 30 millioner pund gjør ham til et røverkjøp - spesielt om man ser hva de andre klubbene får for å kaste 30 millioner pund etter en spiller. Når man ser hva Chelsea har fått for den prisen, er han verdt vel så mye som Pogba.

2. Zlatan Ibrahimovic
Gratis til Manchester United fra Paris Saint-Germain

Forventningene var store til Ibrahimovic da han signerte for United og José Mourinho - og supersvensken har ikke sviktet de håpefulle supporterne.

Fra å knuse rekordene på den fysiske testen har kun Diego Costa og Alexis Sánchez flere mål enn Ibrahimovics elleve fulltreffere i Premier League. I en alder av 35 år fortsetter spissen å dominere og levere prestasjoner fra øverste hylle.

Simens vurdering:
– Det er en helt utrolig bra handel av United. Han er verdens beste spiss i sin generasjon, og han har holdt seg like skarp de siste årene. Han har vært kjempegod for United hele sesongen. 2016 er bare en bekreftelse på at det ikke er en øvre aldersgrenser for å være blant verdens beste fotballspillere.

– Det overrasker meg på ingen måte om han skyter Manchester United til Mesterligaen. Dersom han blir skadet, overrasker det meg heller ikke om United havner utenfor Mesterligaen. Man får bare håpe han klarer å kjenne når han trenger en liten hvil. Nå går han inn i sitt første juleprogram. Det er ikke bare, bare.

3. Joël Matip
Gratis til Liverpool fra Schalke 04

Liverpool virker omsider å ha funnet midtstopperen de har vært på jakt etter i en årrekke. Samtidig som laget har sprudlet offensivt har Matip vært en viktig bidragsyter til at Liverpool nå ser ut som en av de heteste tittelkandidatene i Premier League.

Simens vurdering:
– Han kom gratis og har bidratt til at Liverpool-forsvaret har gått fra å se ut som fulle sjømenn, til å være trygge. Han er «the missing link» som har vært der helt siden Sami Hyypiä var ung og sprek. Det å få en stikkpille inn i det forsvaret, har spredd ro i et lag som har sett vilt ut til tider. For null kroner er det kjempebutikk.

4. Idrissa Gueye
Fra Aston Villa til Everton for 75 millioner kroner

Senegaleseren hoppet av det synkende Aston Villa-skipet og fant en utstrakt hånd fra Ronaldo Koeman på Everton-skuten. For en forholdsvis liten overgangssum ser niendeplasserte Everton ut til å ha gjort et røverkjøp.

Gueye har dominert sentralt på midtbanen og stått frem som Evertons beste spiller i en sesongstart et stykke under pari for blåtrøyene.

Simens vurdering:
– Han har vært Evertons soleklart beste spiller. Det sier noe når man har Lukaku og flere talentfulle spillere på laget. Han er Kantés litt dårligere tvillingbror. Han har akkurat de samme kvalitetene, men er ikke like seig og god én-mot-én defensivt. Han har gjort at Everton ikke er lenger nede på tabellen. Det er et ran dersom man ser på prisen. Både Manchester United, Tottenham og Liverpool kunne hatt brukt for en sånn spiller. Man kan bare tenke seg hvor Everton hadde vært på tabellen uten ham.

5. Sadio Mané
Fra Southampton til Liverpool for 350 millioner kroner

Med åtte scoringer og fire målgivende pasninger er det kun to spillere som har produsert flere målpoeng i Premier League enn Mané. Senest i Merseyside-derbyet mot Everton viste Mané sin viktighet for Liverpool med matchvinnerscoringen på overtid.

Senegaleseren er og blir en viktig brikke i Jürgen Klopps drøm om Premier League-tittelen.

Simens vurdering:
– Det at Liverpool er blitt såpass mye bedre, er mye på grunn av Mané. Han er en målpoengsspiller som Liverpool ikke har hatt så mange av tidligere. Han gjør laget vesentlig mer fryktinngytende enn tidligere. I god konkurranse med David Luiz, Skhodran Mustafi og Victor Wanyama faller valget likevel på Mané. Han har vært hakket med avgjørende enn dem. At Liverpool har fått fra åttendeplass til å være en reell tittelkandidat, er mye på grunn av de to Liverpool-spillerne på denne listen. Det er signeringer som har gjort Liverpool til et lag man frykter å møte.