Kvinne (30) ble drept av ulv i Sverige – dyrepark dømt

Dømmes for uaktsomt drap etter at en kvinnelig dyrepasser ble drept av ulv i 2012.

ULVEFLOKK: Bildet viser en av ulvene i innhegningen på Kolmården dyrepark, der dyrepasseren ble drept i 2012. Foto: Henrik Witt
ULVEFLOKK: Bildet viser en av ulvene i innhegningen på Kolmården dyrepark, der dyrepasseren ble drept i 2012. Foto: Henrik Witt

En av de tidligere sjefene for dyreparken Kolmården i Sverige, dømmes for uaktsomt drap etter at en kvinnelig dyrepasser (30) ble drept av ulv.

Kvinnen ble drept av en ulveflokk i 2012. Dyreparkens daværende zoologiske sjef ble onsdag kjent skyldig i uaktsomt drap i Norrköpings tingsrätt.

Dyreparken er dømt til å betale en bot på fire millioner kroner.

Ifølge aktor i saken hadde dyreparken unnlatt å iverksette tiltak som kunne forhindret dødsfallet.

Angrepet av flokk

Forsvarerne har argumentert med at hendelsen var en tragisk ulykke.

Angrepet skjedde inne i en innhegning hvor de besøkende har mulighet til å mate dyrene. Der ble hun uten forvarsel omringet og angrepet av åtte ulver.

Det vites ikke hvorfor ulvene angrep, fordi det ikke var vitner til hendelsen. Det tok også lang tid før ambulansepersonell kunne ta seg inn i innhegningen der den livløse kvinnen lå.

Svært uvanlig

Det er svært uvanlig at ulv angriper mennesker, og dødsfallet i Kolmårdens dyrepark er blitt beskrevet som unikt også internasjonalt.

Ulvene i dyreparken skal imidlertid ha angrepet mennesker også ved tidligere anledninger.

(NTB/TV 2)