lynrask reaksjon:

Her unngår øvelseskjører (16) akkurat å krasje i brannbilen

Brannvesenet tar selvkritikk og evaluerer den potensielt svært farlige forbikjøringen på Karmøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag fikk Kjetil Skjold og familien en skremmende opplevelse på veien, da de kjørte i området Eide på Karmøy.

På øvelseskjøring med Skjolds 16 år gamle sønn bak rattet, kunne det gått svært galt da et utrykningskjøretøy med blålys foretok en plutselig forbikjøring i motgående felt.

– Vår sønn på 16 år som øvelseskjørte fikk gjort en utrolig manøver for å unngå sammenstøt, sier Skjold til TV 2.

Den dramatiske dashbord-videoen viser at 16-åringen akkurat klarer å vrenge bilen mot grøfta, slik at kjøretøyet med blålys ikke kjører inn i ham.

Det var Karmøynytt som først omtalte saken.

Brannvesenet: – Evaluerer hendelsen

Det var et utrykningskjøretøy fra Karmøy brann- og redningsvesen som foretok den potensielt farlige forbikjøringen. Bilen var på vei til en trafikkulykke med barn involvert.

Leder for beredskapsavdelingen i Karmøy brann- og redningsvesen, Ragnar Løfstrøm, sier til Karmøynytt at de vil evaluere hendelsen og at føreren av bilen tar selvkritikk.

– Brannvesenet har forståelse for at videoen kan virke skremmende, og vi vil selvsagt evaluere hendelsen, for å få lærdom av den, sier han.

Løfstrøm poengterer samtid at nødetatene befinner seg i en utfordrende trafikksituasjon under utrykninger.

– Dette er en enorm utfordring for oss, og tiden er en avgjørende faktor med tanke på resultatet av innsatsen. Vi skal prøve å forstå hva de andre sjåførene i trafikken gjør, og avgjørelser tas i brøkdelen av et sekund, sier han.

Vil ikke henge ut brannvesenet

Skjold understreker at han ikke deler videoen, som har spredt seg på Facebook, for å henge ut brannvesenet.

– Jeg deler videoen for å vise hvor fort ting kan gå galt, ikke for å henge ut vedkommende sjåfør eller utrykningsetat, sier han.

Sønnen har kun et par måneders erfaring bak rattet, og Skjold er takknemlig for 16-åringens lynraske reaksjon. I bilen satt også flere familiemedlemmer.