UTE HELE SESONGEN: Tiril Sjåstad Christiansen opererte menisken for tredje gang på mandag, og går glipp av hele sesongen.
UTE HELE SESONGEN: Tiril Sjåstad Christiansen opererte menisken for tredje gang på mandag, og går glipp av hele sesongen. Foto: Junge, Heiko/NTB Scanpix.

Skistjerne mister hele sesongen: – Det verste som kunne skje

Ble operert i kneet på nytt mandag – blir ute i seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var jo ikke det som var planlagt akkurat. Egentlig er det det verste som kunne skje. Heldigvis er det ikke OL om to måneder, selv om det er mye annet gøy jeg går glipp av. OL er det store målet mitt nå, sier en skuffet Tiril Sjåstad Christiansen til TV 2 på telefon.

21-åringen fra Geilo, som vant X Games Oslo i februar, har slitt mye med skader de siste årene.

Hun gikk glipp av OL i Sostji etter en operasjonen i det samme kneet, og har allerede måttet stå over starten på denne sesongen på grunn av en meniskoperasjon for tre måneder siden.

Tredje operasjonen i samme kne

Da klippet de menisken, noe som gjør at rehabiliteringsprosessen går mye kjappere – nå er hun ute i opptil seks måneder.

– For tre måneder siden var det bare en rift i menisken, men nå var skaden mer alvorlig. Legene sa at operasjonen gikk bra, men det selvfølgelig veldig kjedelig å være ute så lenge. Det er den tredje operasjonen på dette kneet nå, så jeg begynner å bli ganske lei. Har egentlig bare lyst til å bytte det bort, sier hun.

Sjåstad Christiansen var tilbake på ski i november etter inngrepet i midten av september, men fikk etter hvert problemer med smerter i kneet etter flere dype landinger.

Mandag denne uka ble hun igjen meniskoperert, denne gangen av Olympiatoppens ortoped, Marc Strauss.

– Meniskoperasjonen var mer omfattende på grunn av at festet til menisken var røket, men inngrepet var vellykket, sier Strauss i en pressemelding.

Hun er ute i fire-seks måneder, men starter opptreningen umiddelbart etter at hun kaster krykkene etter cirka seks uker.

– Gleder meg til å begynne på igjen

Sportssjef i freeski i Norges Skiforbund, Christopher Frankum, vil legge forholdene best mulig til rette for at hun kommer tilbake for fullt i OL-sesongen 2017-2018.

– Selvfølgelig er det kjedelig at Tiril er ute hele sesongen og pådrar seg en ny langtidsskade, men vi velger å konsentrere oss om å hjelpe henne tilbake. Hun har vist styrke i slike situasjoner tidligere og kommer til å gjøre det igjen. Vi skal samle de beste styrkene som er tilgjengelig slik at hun får så tett og optimal oppfølging som mulig, sier han.

Sjåstad Christiansen selv klarer å være positiv.

– Det er tungt i dagene før operasjonen, men allerede nå gleder jeg meg til å begynne på igjen. Jeg har gått gjennom dette før, og vet hvordan jeg skal takle det. Nå blir det først en veldig rolig jul på Geilo, avslutter hun.