IKKE STORT NOK: Emil Meeks seier i UFC er ikke stort nok til å gjøre ham fortjent til en nominasjon til en pris på idrettsgallaen.
IKKE STORT NOK: Emil Meeks seier i UFC er ikke stort nok til å gjøre ham fortjent til en nominasjon til en pris på idrettsgallaen. Foto: Tom Szczerbowski

Ingen nominasjon til Idrettsgallaen for Emil Meek

Nådde ikke opp hos juryen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UFC-fighteren Emil Meek uttalte i forrige uke at han mente han hadde gjort seg fortjent til å være nominert til en pris ved Idrettsgallaen 9. januar.

Og etter at toppidrettssjef Tore Øvrebø sa at de ville diskutere kandidaturet sitt da juryen hadde sitt siste møte tirsdag.

– Det er kjempebra at de skal diskutere meg, men jeg regner ikke med å høre noe fra dem. Ikke for å tråkke noen på tærne, men det er jo Norsk Tipping og NRK som er med å arrangere dette. De er ikke akkurat forkjempere for MMA. Jeg er jo også sponset av et utenlandsk spillselskap, sa Meek til TV 2 da.

Onsdag kom nominasjonene, men 28-åringen var ikke nominert til noen priser.

– Det er en stor feil. Jeg mener at det ikke handler om å vinne prisen, men å få fortjeneste for det man driver med. Jeg ser ut i fra de som er nominert så fortjener jeg det, sier han til TV 2.

Juryen forteller det har vært noen diskusjoner rundt nominasjonene, og at de ikke fikk med alle de ønsket.

– Det har vært et givende og spennende arbeid i juryen, og jeg vil takke jury-medlemmene for inspirerende diskusjoner. Når vi fordyper oss i mangfoldet i norsk toppidrett, så er det mange fremragende kandidater til å vinne pris på idrettsgallaen. Noen av dem må dessverre innse at de ikke er nominert. Den nye ordningen av kategoriene har gitt en ny dynamikk i klassene, og gitt grunnlag for gode debatter, sier juryleder Tore Øvrebø i en pressemelding.

Meeks forbund står utenfor Norges Idrettsforbund. Men heller ikke Mats Zuccarello, Magnus Carlsen eller Cecilia Brækhus er innunder NIF.

– Det er mye politikk i dette, og dermed ser jeg mest på de som ikke er med i NIF. så Zucca, Carlsen, og Brækhus er de nominerte jeg sammenligner meg med. Samtidig så driver Stig André Berge med litt av det samme som jeg driver med, mener han.

Han er ganske sikker på at en av årsakene til at han ikke blir nominert er at MMA ikke er lovlig i Norge.

– Jeg føler jeg fortjener å være der. Det jeg har oppnådd er enormt. Jeg tror ikke de skjønner hvor stort MMA er på verdensbasis. Det er så inne i helvetes stor konkurranse. Min prestasjon er litt som da Norge slo Brasil i 1998. Jeg slo brasilianske Palhares i år og jeg slo en av de mest hausa og talentfulle fighterne i hele UFC. Alle vet at UFC er Champions League for min sport. Nå har jeg kommet dit og kan rangeres som topp 10. Tenk hvor mye skryt Vålerenga hadde fått hvis de kom langt i Champions League. Det hadde blitt helt ville tilstander, sier Meek.

– Det er ekstra provoserende når jeg vet at de har vurdert det, men ikke klart å se prestasjonene mine i år. Jeg føler egentlig at de har fnyst av meg og tenkt at jeg er «han idioten som har gjort et lite stunt.»

– Hvorfor er det så viktig for deg?

– Det er viktig for meg og sporten min. Jeg fighter for den hver eneste dag. Jeg trener og stiller opp for media og slår et slag for MMA i Norge. Vi er så underrepresentert og jeg prøver å gå et løp for andre vil drive med det. Dermed blir jeg ekstremt frustrert når jeg ikke blir nevnt når jeg har levert gode resultater. Det hadde vært viktig for sporten.

Juryen har bestått av: Tore Øvrebø, Karen Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Kjetil André Aamodt og Jan-Erik Aalbu.

De nominerte:
Årets kvinnelige utøver:
Tiril Sjåstad Christiansen
Tiril Eckhoff
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Ada Stolsmo Hegerberg
Nina Løseth
Maiken Caspersen Falla
Birgit Reitan Øksnes

Årets mannlige utøver:
Stig-André Berge
Johannes Thingnes Bø
Kenneth Gangnes
Filip Ingebrigtsen
Henrik Kristoffersen
Olav Lundanes
Martin Johnsrud Sundby
Mats Zuccarello

Årets lag:
Dobbeltsculler lettvekt, Brun/Strandli
Dobbeltsculler tungvekt, Borch/Tufte
Håndballjentene
VM-laget, skiflyvning, menn
VM-stafettlaget, orientering, menn
VM-stafettlaget, skiskyting, kvinner
VM-stafettlaget, skiskyting, menn

Årets gjennombrudd:
Filip Ingebrigtsen
Emil Iversen
Marcus Kleveland
Marte Olsbu
Silje Waade
Karsten Warholm

Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver:
Aida Dahlen
Ann Cathrin Lübbe
Sarah Louise Rung
Birgit Røkkum Skarstein

Årets mannlige funksjonshemmede utøver:
Andreas Bjørnstad
Bjørnar Erikstad
Kristian Moen
Tommy Urhaug

Årets trener:
Morten Eklund
Johan Flodin
Thorir Hergeirsson
Gjert Ingebrigtsen
Christian Wolfgang Mitter
Alexander Stöckl

Årets navn:
Stig-André Berge
Cecilia Brækhus
Johannes Thingnes Bø
Magnus Carlsen
Tiril Eckhoff
Ada Stolsmo Hegerberg
Håndballjentene
Filip Ingebrigtsen
Henrik Kristoffersen
Ann Cathrin Lübbe
Sarah Louise Rung
Mats Zuccarello

Utøvernes pris:
Utøverne nominerer og stemmer selv.

Årets forbilde:
Ingen nominerte, juryens begrunnelse.

Årets ildsjel:
Egen jury.

Idrettsgallaens hederspris:
Ingen nominerte, juryens begrunnelse.