LIGGER I KOMA: Anna Holmlund er alvorlig skadet. Dette bildet er tatt under medaljeseremonien i Sotsji, hvor hun tok en bronsemedalje.
LIGGER I KOMA: Anna Holmlund er alvorlig skadet. Dette bildet er tatt under medaljeseremonien i Sotsji, hvor hun tok en bronsemedalje. Foto: NTB Scanpix

Svensk skistjerne i koma etter ulykke – skadene er verre enn først fryktet

Mandag falt Anna Holmlund (29) og slo hodet kraftig. Tirsdag kveld kom legene med en nedslående beskjed.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske skicross-kjøreren er en ledende utøver innen sin idrett. Men på mandag ble 29 år gamle Holmlund utsatt for en alvorlig ulykke under trening i italienske Innichen.

Hun slo hodet kraftig i fallet og var bevisstløs da hun ble fraktet til sykehuset i Bolzano.

Legene konstaterte at 29-åringen hadde blødninger og hevelser i hjernen, noe som medførte at hun ble hasteoperert og lagt i kunstig koma på intensivavdelingen.

Kort tid etter fallet var det umulig for legene å si noe konkret om hvor alvorlige skadene var, men tirsdag kveld kom en urovekkende beskjed fra det svenske landslagets lege, Jakob Swanberg.

– Hun er blitt undersøkt av en kirurg og en øyelege. Tirsdag har hun også vært gjennom en tredje røntgenundersøkelse av hjernen, og dessverre er resultatet nedslående.

– Skader man ikke kunne se under tidligere undersøkelser viser seg nå å være store, sier Swanberg ifølge Aftonbladet.

Holmlund holdes fortsatt i respirator for å holde hevelsene i hjernen under kontroll.

– Det er en alvorlig situasjon. Generelt vet vi at denne typen skader medfører stor risiko for å få varige men. Vi må avvente og se hva som skjer videre, sier Swanberg, og legger til:

– Anna er veldig sterk, og hun har tidligere overrasket oss med sin enestående evne til å komme tilbake etter skader. Vi håper selvfølgelig at hun gjør det igjen