Northugs formsvikt kan gi grunn til VM-optimisme

– Det er en situasjon Petter kjenner seg igjen i, sier trener Stig Rune Kveen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har fått noen ekstra dager på å bestemme seg om han dropper Tour de Ski eller ikke.

Mosbyggen kjenner fremdeles på ettervirkningene av for hardt trening før sesongstarten på Beitostølen.

– Petter har trent veldig bra i sommer og høst, og han hadde en optimal høydesamling i Val Senales, men ble litt hissig på grøten i starten på november, sier trener Stig Rune Kveen til TV 2.

– Du kan kalle det for en liten overbelastning som har tatt litt lenger tid enn normalt. Vi håper selvfølgelig at det skal slippe snart.

Northug har ikke stått på start siden verdenscuprennene på Lillehammer, men trener Kveen er ikke videre bekymret. Team Northug utelukker derfor ikke å kaste inn Tour de Ski-håndkleet dersom det går utover sesongens store mål, VM i Lahti i februar.

– Man kan aldri være 100 prosent sikker, men prøver vi har tatt viser at han skal være frisk og rask. Samtidig er det vanskelig å si om det er noe som ligger og vaker i kroppen. Det blir bare spekulasjoner, men han er ikke 100 prosent der han ønsker å være, sier Kveen.

– Det er en kjip situasjon at han kanskje må droppe Tour de Ski for første gang. Samtidig har vi god tid med tanke på VM. Jeg vet at Petter er giret og ivrig på å gjøre en god jobb frem mot høydepunktet.

Han understreker at Northug er fullstendig klar over hva som må gjøres for å komme tilbake i toppslag. Lite trening og nok hvile er nøkkelen til suksess.

– Petter har vært med på det mange ganger før. Han er så iskald at han klarer å vente til kroppen er på rett kjøl, sier Kveen.

– Signalene kroppene gir, er de samme som han hadde i fjor sommer. Han hadde de samme signalene i forkant av VM i Oslo i 2011. Det er en situasjon Petter kjenner seg igjen i. Da vet han også når han er 100 prosent tilbake og kroppen kan kjøre på igjen

Og vi vet alle hvordan det gikk i Oslo i 2011: Tre gull og to sølv ble status for VM-kongen på hjemmebane.

PS: De første to etappene av Tour de Ski ser du på TV 2.