Etterlyst for drap (26) – nekter for egen identitet

ÅLESUND (TV 2): I lang tid har mannen fra Litauen vært etterlyst internasjonalt. Lørdag ble han arrestert i Fosnavåg på Sunnmøre, men nekter for at han er den politiet tror han er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

26-åringen ble i 2012 dømt til fire og et halvt års fengsel i hjemlandet for legemsfornærmelse med døden til følge.

Men mannen har vært på rømmen og dermed unndratt seg straff.

I desember i fjor fikk politiet på Sunnmøre en rettsanmodning om at vedkommende skulle pågripes og utleveres.

– Vi fant aldri mannen og saken ble lagt bort, forteller politiadvokat Maria Vike Nørve i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Men ny informasjon gjorde at rømlingen ble lokalisert og lørdag ble han arrestert i Fosnavåg på Sunnmøre. I går ble han fremstilt for vareteksfengsling.

Men mannen som ble pågrepet nekter hardnakket for at han er den som er dømt for voldshandlingen i hjemlandet, og hevder han heter noe helt annet.

– Vi har fått sikker identitet på mannen gjennom fingeravtrykkseksjonen hos Kripos som er identisk med innsendt materiale fra Litauen, opplyser politiadvokat Maria Vike Nørve.

Hun kjenner ikke til hvor lenge den etterlyste mannen har oppholdt seg i Norge.

Sunnmøre tingrett har fengslet mannen i fire uker og begrunner fengslingen med unndragelsesfare. Tingretten har også kommet til at vilkårene for utlevering er til stede. 26-åringen har anket fengslingskjennelsen til lagmannsretten.