SELGER: I flere uker har Trond Wahlstrøm solgt ost på julemarkedet i Karl Johans gate i Oslo. Han føler seg trygg, men tenker på angrepet i Berlin.
SELGER: I flere uker har Trond Wahlstrøm solgt ost på julemarkedet i Karl Johans gate i Oslo. Han føler seg trygg, men tenker på angrepet i Berlin. Foto: Lovise Gangnes/TV 2

trond jobber på julemarked i oslo:

– Jeg tenkte på om det var mulig å kjøre en lastebil inn inngangen her

Oslo-politiet øker sikkerheten etter angrepet mot et julemarked i Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 12 personer ble drept og 48 er skadd etter at en semitrailer kjørte inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin mandag kveld.

Tysk politi sier at det trolig er snakk om et terrorangrep, og at lastebilen kjørte inn i folkemengden med vilje. Det er ingen som hittil har påtatt seg skylden for angrepet.

SISTE: Få siste nytt om angrepet i vårt livesenter.

Tirsdag formiddag økte politiet i Oslo sikkerheten i byen på «relevante steder», blant dem julemarkedet ved Spikersuppa på Karl Johan.

Sylju sier til TV 2 at det skjer etter at Oslo-politiet har fått beskjed fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) om å øke patruljeringen og tilstedeværelsen i hovedstaden.

– Dette gjelder i hele byen, men da spesielt der det er mye folk. Vi kaller ikke inn ekstra mannskap og vil ikke være bevæpnet, sier Sylju.

– Tenker på angrepet

Trond Wahlstrøm er eier og daglig leder i Beito Ysteri. Hele førjulstiden har han solgt ost til glade Oslofolk og tilreisende på julemarkedet ved Spikersuppa.

– Vi tenkte på angrepet da vi kom på jobb i dag tidlig. Jeg tenkte blant annet på om det hadde vært mulig å kjøre en lastebil inn inngangen der, sier Wahlstrøm og peker mot én av inngangene.

TRAVELT: Det var mange besøkende på Spikersuppas julemarked tirsdag formiddag. FOTO: TV 2
TRAVELT: Det var mange besøkende på Spikersuppas julemarked tirsdag formiddag. FOTO: TV 2

– Når folk leverer varer her i området, så kjører de jo alltid med store biler. Det er klart man tenker litt ekstra på det nå, sier han.

I dag er siste dag av markedet ved Spikersuppa, men politiet øker likevel patruljeringen i området.

– Det er bra, og det er naturlig at de gjør det etter noe slikt, sier han.

– Kynisk

For Walhstrøm er det ekstra sjokkerende at angrepet skjedde på et julemarked.

– Det er så kynisk når du dreper folk på et julemarked, hvor folk kommer for å kose seg og ha det trygt, sier han.

Han forteller at de som jobber på markedet ikke har fått noen særlig beskjed fra politiet i dag, men at de likevel føler seg trygge.

– Det er godt vakthold her på kvelder og om natta. Jeg regner med at vi får høre noe fra arrangøren i dag også, sier han.

Usikre på gjerningsperson

En antatt gjerningsmann ble pågrepet kort tid etter angrepet, noen kilometer unna åstedet. Politiet er imidlertid ikke sikre på om mannen står bak angrepet, eller om det er flere involverte.

Den pågrepne mannen er en 23 år gammel flyktning fra Pakistan eller Afghanistan.