PREGET: Andreas (25) og Denise (23) var like ved da angrepet på julemarkedet i Berlin skjedde. I dag la de ned blomster.
PREGET: Andreas (25) og Denise (23) var like ved da angrepet på julemarkedet i Berlin skjedde. I dag la de ned blomster. Foto: Roar Dalmo Moltubak/TV 2.

Denise (23) og Andreas (25): – Vi hørte smellet og trodde det var fyrverkeri

BERLIN (TV 2): Kjæresteparet fra Randers hadde akkurat besøkt julemarkedet da lastebilen braste inn i folkemengden ved Kurfürstendamm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag morgen er flere små blomsterhav i ferd med å danne seg ved åstedet for det som trolig var et terrorangrep mot julemarkedet i hjertet av Berlin mandag kveld.

DIREKTE: Få siste nytt i vårt livesenter.

Rundt klokken 10.30 ble lastebilen som braste inn i folkemengden fjernet, og bilen skal nå undersøkes hos politiet for sikring av spor.

Kjæresteparet Denise Simoes (23) og Andreas Laorsen (25) fra Randers i Danmark var av dem som ønsket å vise sin ære til de 12 som døde og de mange skadde og pårørende.

– Vil vise at vi står sammen

Sammen la de ned en bukett røde roser like utenfor politisperringene.

– Det er for å minnes de døde og skadde og for å vise at vi er ett folk, at vi må stå sammen, sier Denise Simoes til TV 2.

STENGT AV: Julemarkedet voktes av politi og er sperret helt av. Foto. Roar Dalmo Moltubak/TV 2.
STENGT AV: Julemarkedet voktes av politi og er sperret helt av. Foto. Roar Dalmo Moltubak/TV 2.

Kjæresten samtykker. For paret, som er på ferietur i Berlin, kom angrepet veldig tett på. Tidligere på kvelden besøkte de julemarkedet, og de var like ved da det smalt.

– Vi hørte bråket da vi var på vei hjem. Vi var like ved markedet, og trodde først det var et fyrverkeri, forklarer Andreas.

Frykter lignende kan skje i Danmark

Da de fikk vite hva som var skjedd, opplevdes det nesten som uvirkelig.

– Dette kom veldig tett på. Det er jo slikt man bare hører om og ser på film, sier Denise, tydelig preget av alvoret.

Charlotte og Linda var på julemarkedet da terroren skjedde

Danmark har opplevd terror i mindre skala flere ganger, og tanken på at et sted som et julemarked kan angripes skaper bekymring.

– Jeg tenkte først på Nice og det som skjedde der. Så kommer tankene om at dette like godt kan skje i Danmark. Jeg håper vi slipper det, sier Denise.

Tysklands statsminister, Angela Merkel, bekrefter tirsdag at det dreier seg om et terrorangrep.

– Jeg er skuffet, rystet og svært lei meg over det som har skjedd i Berlin, sier statsminister Angela Merkel om terroren.