Slik kan det se ut når BMW-banden har vært på ferde. Tyvene har vært ute etter lett omsettelig og verdifult utstyr som ratt, airbag, infotainmensystem og lykter. Foto: Politiet
Slik kan det se ut når BMW-banden har vært på ferde. Tyvene har vært ute etter lett omsettelig og verdifult utstyr som ratt, airbag, infotainmensystem og lykter. Foto: Politiet

Politiet kan ha tatt BMW-bande

Stoppet på vei ut av Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer begynte det som framtsto som en målbevisst og profesjonell innbruddsrunde.

Over 200 BMW-er er brutt opp og frastjålet utstyr for tusenvis av kroner.

Tyvene har gått etter nøye utvalgte deler, som har høy verdi på det svarte markedet, som infotainmentsystem, ratt, lykter og airbager.

Lenge har politiet ikke klart å ta noen for disse innbruddene. Til tross for høy innsats. Men lørdag ble to personer av utenlandsk opprinnelse stoppet i Sandefjord, på vei ut av Norge.

Mobile vinningskriminelle

De ble ikke tatt på fersk gjerning, men politiet kobler disse til flere BMW-innbrudd i Drammen og andre steder på Østlandet. Politiet vil også sjekke om de pågrepne kan være knyttet opp mot flere av innbruddene det siste halve året, melder NRK.

BMW-banden, som de er blitt kalt, er såkalte mobile vinningskriminelle. Det vil si at de i utgangspunktet har liten tilknytning til Norge. De kommer hit på raid for å drive ulike former for vinningskriminalitet, for så å forlate landet med utbyttet.

Politiet advarte: Banden hadde flyttet seg

Gir ingen garantier

– Vi kan nok ikke garantere at dette var siste spikeren i kista for denne typen virksomhet. Men vi har et håp om at dette vil bidra til å dempe aktiviteten på disse bilinnbruddene, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad til NRK.

Politiet har tidligere uttalte at de samarbeider med politiet både i Sverige og land i Øst-Europa for å utveksle erfaringer og komme opp med tiltak.

BMW-eier sov i bilen – så kom tyvene