Fotballryktene: – Dette er mannen som kan erstatte Özil eller Sanchez

Og Liverpool vil ha Leicester-stjerne.

Da var det tolv dager igjen til overgangsmarkedet åpner.

Tolv dager til desperate klubbledere skal panikkhandle for å gjøre laget sitt best mulig rustet til å takle vårsesongen.

Vi har som vanlig satt sammen en liten potpurri av de mest spennende overgangsryktene som er å finne på verdensveven.

Mye har vært sagt om lønnskravene til Alexis Sanchez og Mesut Özil. De to stjernene skal etter sigende nå presse Arsenal til det ytterste for å mangedoble lønningene sine. Manager Arsene Wenger hevder at han har god tid, all den tid de to har halvannet år igjen av kontraktene sine. Men ifølge The Telegraph har han ikke bedre tid enn at han allerede har funnet spilleren han vil ha dersom en av de to velger å slå til på bedre tilbud fra andre klubber. For Wenger skal nå planlegge et bud på Borussia Dortmunds Marco Reus. En spiller som kan spille i posisjonene til begge de to superstjernene.

En annen tysker som skal være ønsket på emiratet i Nord-London er Julian Draxler. At 23-åringen blir koblet til Arsenal i et overgangsvindu, kommer neppe som noen bombe. Det har han vært i nær sagt hvert eneste vindu siden han fikk sine første par med fotballsko. Men nå er han alt annet enn populær i Wolfsburg etter sine stadige uttalelser om at han ønsker å spille for en større klubb, og klubbdirektør Klaus Allofs har vel langt på vei sagt at klubben ønsker å selge den tyske landslagsspilleren så fort de har muligheten. Skal en tro Daily Express, så kan det bli allerede i januar. For The Gunners skal stå klar med rundt 350 millioner kroner for kantspilleren.

En som virker å ha lyst til å spille for Arsenal er Dimitri Payet. West Ham-spilleren sier rett ut at det ville vært gøy å spille for The Gunners, og frir til Wenger om å komme og hente ham, skriver Daily Mirror.

Wenger virker virkelig å være på offensiven etter to strake tap i Premier League. For Tutto Mercato Web skriver at han hadde speidere i Italia for å se oppgjøret mellom AC Milan og Atalanta i helgen. Oppgaven til speideren var å se ekstra nøye på Atalantas midtbanespiller Franck Kessie. 19-åringen har imponert stort denne sesongen, og er på handlelisten til flere klubber.

Mandag kom ryktene om at Manchester United har lagt inn bud på Benficas Victor Lindelöf. Nå kan O Jogo fortelle at Benficas president har flydd til England for å ha samtaler med United-ledelsen. Det kan tyde på at de røde djevlene har trykket inn rett sum i budet sitt. Dermed kan forsvarsspilleren, som både kan spille høyreback og midtstopper, kan havne på Old Trafford på nyåret.

En annen forsvarsspiller som kan ende opp i Manchester United er Romas Antonio Rüdiger. Roma er nødt til å selge minst en spiller i januar for å tilfredsstille FIFAs Financial Fair Play-krav. Klubben har ønsket å kvitte seg med en midtstopper, siden de er godt forspent i den posisjonen. Aller helst vil de selge grekeren Kostas Manolas, men ingen klubber har vært i nærheten av å innfri de kravene Roma har for ham. Det gjør at Rüdiger kan bli ofret i stedet, og da er Jose Mourinho interessert. Men han vil få kamp av Chelsea om midtstopperen, skriver The Sun.

Ivan Rakitic er også på ønskelisten til både Mourinho og Antonio Conte. Den kroatiske midtbanespilleren er i samtaler med Barcelona om en kontraktsforlengelse, men Rakitic mener han fortjener å bli lønnet på linje med Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez. Barcelona-ledelsen er ikke helt enig med ham der. Og det øker sjansene for at han flytter på seg. I hvert fall dersom Manchester United eller Chelsea er villige til å matche hans lønnskrav, skriver Mundo Deportivo.

Er det noen som husker Memphis Depay? En talentfull nederlandsk angriper, som ble toppscorer i Eredivisie med PSV Eindhoven i 2014/15-sesongen. Siden er det ikke mange som har sett ham, bortsett fra en del dørvakter og bartendere i Manchester. Det stemmer ikke helt, for 29. oktober fikk han et innhopp på åtte minutter da Manchester United spilte 0-0 mot Burnley. Everton-manager Ronald Koeman har lenge ytret ønske om å få en mulighet til å prøve å blåse liv i fotballkarrieren til 22-åringen. Og nå kan det tyde på at han kan få ham billig også. For ifølge Daily Mirror så skal Manchester United være villig til å la Depay gå for under halvparten av de 250 millioner kronene de betalte for ham i fjor.

Mourinho skal ha plassert Virgil van Dijk øverst på ønskelisten sin i januar. Men Southampton skal ha bestemt seg for at de vil takke nei til alle bud på nederlenderen – uansett størrelse. I stedet vil de være villige til å lytte til eventuelle forespørsler for van Dijks stopperkollega Jose Fonte, skriver The Telegraph.

Southampton på sin side ønsker å hente den lovende franskmannen Wylan Cyprien fra Nice. Manager Claude Puel trente Cyprien i nettopp Nice, og kjenner 21-åringen godt. Nå håper han å klare å overtale gamleklubben til å selge den offensive midtbanespilleren i januar, skriver Daily Mirror.

Det vil være en overdrivelse å si at Liverpools keepere har vært i verdensklasse denne sesongen. Loris Karius ble hentet i sommer som en oppgradering på Simon Mignolet, men tyskeren har vært minst like slepphendt som belgieren. Nå kan Football Whispers avsløre at Liverpool-ledelsen i helgen var i kontakt med Leicester for å forhøre seg om muligheten for å hente Kasper Schmeichel til Anfield i januar. Men Liverpool må nok belage seg på å betale kraftig overpris dersom de skal ha håp om å få dansken.

Ettersom Antonio Conte foretrekker å spille med tre midtstoppere, er behovet for å ha ekstra bredde i denne posisjonen stort i Chelsea. Ettersom både John Terry og Gary Cahill har passert «best før»-datoen, så ønsker Conte å få inn litt yngre krefter. ESPN hevder at danske Simon Kjær skal være ønsket av italieneren. 27-åringen spiller for tiden i Fenerbahce, men har flere ganger uttalt at han kunne tenke seg å spille i England.

Stortalentet Ruben Loftus-Cheek er tilbake etter skader, men er ganske langt unna å få den spilletiden han trenger i Chelsea. Derfor er sjansene store for at 20-åringen blir sendt på lån i januar. Ifølge Daily Star skal Newcastle være interessert i å låne midtbanespilleren ut sesongen. Stebroren hans Carl Cort spilte nesten fire sesonger for The Magpies i sin tid.