Nettverkskart av åtte kontaktlister laget av dataprogram. Brukerne knyttes bl.a. til straffbar chat og bildedeling. Kartet er laget i forbindelse med pedofilinettverket som rulles opp på Vestlandet.
Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix
Nettverkskart av åtte kontaktlister laget av dataprogram. Brukerne knyttes bl.a. til straffbar chat og bildedeling. Kartet er laget i forbindelse med pedofilinettverket som rulles opp på Vestlandet. Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix Foto: Politiet

Dark Room har avdekket 30 nye overgrepssaker

Etterforskningen av tre siktede i den store Dark Room-saken har ført til at politiet på Romerike har varslet andre politidistrikter om hele 30 nye overgrepssaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av de drøyt 50 sakene som etterforskerne i såkalte operasjon «Dark Room» i Vest politidistrikt avdekket i løpet at ett års arbeid, ble fire oversendt til kollegene Øst politidistrikt.

Etterforskningen av disse sakene har nå ført til en rekke såkalte utspringssaker.

I slutten av november opplyste politiet på Romerike at det var elleve slike saker. Nå opplyser politiadvokat Kristine Kiær at tallet er oppe i 30.

– Dette er saker som er knyttet til tre av de siktede i vårt sakskompleks. Etterforskningen har vært og er omfattende, sier Kiær.

Hun forteller at politiet på Romerike opprettet en egen operasjon ved navn Operasjon Edit da de mottok den første saken fra Vest politidistrikt.

– Hittil har vi sendt mange saker til andre politidistrikt, og vi kan ikke utelukke at det vil bli flere, sier Kiær. (©NTB)