SKUFFET: Monica Knudsen håpet hun skulle få landslagssjefsjobben.
SKUFFET: Monica Knudsen håpet hun skulle få landslagssjefsjobben. Foto: Nesvold, Jon Olav

– Jeg får neppe en bedre sjanse  til å bli landslagssjef

Monica Knudsen skuffet etter at svenske Martin Sjögren stakk av med NFF-jobben.

Svenske Martin Sjögren (39) ble i formiddag presentert som ny landslagssjef for fotballjentene.

Sjögren, som i år ledet Linköping til seriegull i den svenske eliteserien, har gått under radaren. De fleste trodde det sto mellom LSKs suksesstrener Monica Knudsen, Arendal-trener Knut Tørum og J19-landslagssjef Nils Lexerød.

Knudsen har vunnet The Double tre år på rad med Lillestrøm, og var inne på til sammen tre samtaler med NFF om jobben som landslagssjef.

Like før pressekonferansen klokka 11 ble hun informert om at jobben gikk til noen andre.

– Jeg hadde allerede en klar forståelse av at det ikke ble meg. Det har ikke vært noen oppfølging etter den siste samtalen, sier Knudsen til TV 2 Sporten.

– Er du skuffet?

– Det er klart at dette ville vært en spennende jobb. Det er ikke mange ganger man får sjansen til å være med i diskusjonen om den. Så ja, jeg er litt skuffet.

Mannen som ble valgt – Martin Sjögren – har hun lite kjennskap til.

– Navnet hans har vel ikke vært oppe i media. Så det var absolutt overraskende. Jeg følger litt med i Sverige, så jeg kjente til navnet, men ikke så mye mer enn det. Jeg får uansett ikke gjort noe med dette. NFF har tatt valget de mener er det beste, og så må jeg forholde meg til det, sier Knudsen.

Hun har gitt seg som LSK-trener, og starter offisielt i ny jobb ved Norges Toppidrettsgymnas i 2017.

Knudsen sliter med å se hvordan hun noensinne vil bli tilbudt jobben som landslagssjef, når hun ikke ble det nå.

– Jeg tenker jo det nå. Det er ikke ofte man får den sjansen. Det skal noe til for å toppe det jeg har oppnådd med LSK, og sånn sett var jeg i en god posisjon. Jeg hadde gjort det jeg kunne for å rigge meg til, sier hun.

– Hvordan har du opplevd samtalene du har hatt med NFF?

– Det har vært fine samtaler. Selve prosessen har vært ryddig og grei, sier hun.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb sier at navnet til Martin Sjögren kom på blokka for rundt sju uker siden.

– I utgangspunktet kjente jeg ikke noe til Martin. Vi følger naturligvis norsk kvinnefotball, og internasjonal landslagsfotball, men ble veldig tidlig kjent med kandidaten vi nå har valgt. Og da han etter hvert søkte, skjønte vi at dette var et veldig solid navn, som står sterkt i svensk kvinnefotball.

– Monica Knudsen, Knut Tørum og Nils Lexerød har vært favorittene til jobben. Hva var grunnen til at dere valgte Martin Sjögren?

– Det er flere ting. For det første er han en trener som har veldig gode resultater i svensk klubbfotball, men han har også vært tilknyttet det svenske fotballforbundet rundt aldersbestemte landslag. Han har gjort et veldig solid inntrykk med tanke på profilen vi søker, og gjennom de samtalene og intervjurundene vi har vært gjennom. Ikke minst har han veldig sterke referanser fra svensk fotball på kvinnesida, både blant kolleger, ledere, mine kontakter i det svenske forbundet og ikke minst spillerne han har trent i Malmö og Linköping.

Semb er ikke spesielt lysten på å snakke om de norske kandidatene som altså ikke ble valgt.

– Vi har hatt solide kandidater, også norske, men i dag har jeg ikke så lyst til å snakke om de som ikke ble valgt. I dag er det Martin som gjelder, og begrunnelsen for hvorfor han ble valgt. Martin skilte seg etter hvert ut, og var vår klare førstekandidat.