FELLES UTSPILL: Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) varsler felles pressekonferanse tirsdag for å kommentere statsrådbyttene.
FELLES UTSPILL: Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) varsler felles pressekonferanse tirsdag for å kommentere statsrådbyttene. Foto: Kjetil Løset/TV 2

Kilde i Venstre til TV 2: – Vi kommer til å være nådeløse

Det er betydelig skepsis til justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) i begge regjeringens samarbeidspartier på Stortinget

Som TV 2 kunne fortelle søndag ettermiddag ligger det an til at justisminister Anders Anundsen erstattes av Per-Willy Amundsen tirsdag.

Det er en nyhet samarbeidspartiene Venstre og KrF ikke setter pris på.

– Vi vil ikke si noe i dag, men kommer til å kommentere dette felles i morgen, sier både Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) til TV 2 Nyhetene.

Mandag formiddag var de to samlet på Hareides kontor der de blant annet diskuterte statsrådsskiftene.

Betent

Det er særlig Per-Willy Amundsens mange kontroversielle uttalelser om både innvandring og klimapolitikk som gjør ham upopulær.

En sentral KrF-politiker sier til TV 2 at han lenge har ønsket seg en ny justisminister etter de mange feidene med Anders Anundsen, men at han overhodet ikke ønsket seg Per-Willy Amundsen som erstatter.

Også i Venstre vekker Amundsen harme.

– Vi vil være nådeløse og kommer ikke til å legge noe i mellom, sier en sentral kilde i Venstre, som understreker at det ikke er rom for et eneste feiltrinn fra det som ser ut til å bli den nye justisministeren.