Svenske blir ny landslagssjef

Martin Sjögren blir ny  hovedtrener for det norske kvinnelandslaget.

Norges Fotballforbund (NFF) har kommet i mål med å finne Roger Finjords erstatter som hovedtrener for det norske kvinnelandslaget i fotball.

Mandag presenterte de Martin Sjögren som ny sjef for de norske jentene. Sjögren kommer fra jobben som trener for Linköpings damelag i Sverige, der Kristine Minde spiller. Sjögren har to gull med LdB Malmö, han har tatt Linköping til gull i år og han kan også vise til to cupgull med Linköping.

– Det har vært en lang prosess. Det har vært mange kandidater. Vi er klare på at vi står igjen med den sterkeste kandidaten. Martin har egentlig ett år igjen av kontrakten med Linköping. Så vi vil gjerne benytte muligheten til å takke dem for at de har vært så løsningsorienterte, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb på pressekonferansen mandag.

– Det føles bra. Jeg har tatt over et utrolig spennende landslag. Jeg har vært i klubbfotballen i mange år. Dette er et steg i riktig retning for meg. Det er et lag med stort potensial. De har mange unge spillere som jeg gleder meg til å utvikle, sier Sjögren.

39-åringen første store test blir sommerens EM-sluttspill i Nederland.

Landslagskapteinen: – Et spennende valg
Landslagskaptein Maren Mjelde er fornøyd med valget.

– Jeg har hørt mye positivt om han via Kristine som har spilt i Linköping i mange år. Hun har vært veldig fornøyd med ham som trener der. Jeg synes det er et spennende valg. Han har trent to veldig gode klubber og han har hatt mange landslagsspillere. Det virker som om han god kontroll på det som skjer rundt om i Europa også, sier Mjelde til TV 2.

Mjelde sier videre at hun har vært trygg på prosessen som har ført til ansettelsen.

– Jeg har vært veldig sikker på prosessen og det som har skjedd rundt den. De har brukt god tid på dette, sier hun.

– Jeg gleder seg til å komme i gang. Det blir et spennende år med landslaget. Det er et generasjonsskifte på gang på laget nå og det kommer til å være en en sulten gjeng i EM til sommeren.

Leif Gunnar Smerud har hatt det midlertidige ansvaret etter at Finjord måtte gå tidligere i høst.

Ansettelsesutvalget har bestått av fotballpresident Terje Svendsen, konstituert generalsekretær Kai-Erik Årstad, toppfotballsjef Nils Johan Semb og Bjarne Berntsen.

J19-landslagstrener Nils Lexerød og tidligere LSK Kvinner-trener Monica Knudsen har vært nevnt som de heteste kandidatene til jobben. Det samme med Arendal-trener Knut Tørum vært.