Hjemfylket elsker akevitt, men nord-trønderen Emil styrer unna: –  Mange dumme folk her

Emil Iversen er selv ingen akevittelsker, men vet hvorfor det drikkes mest akevitt i Nord-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akevitt er et ikke-tema for Emil Iversen om dagen, han pleier sår hals med te med honning fra hjembygda Meråker. Iversen gikk ikke helgens løp i La Clusaz.

– Nå skal formen pleies her, gå på ski i Grova, spise god julemat og pakke opp gaver. Så satser jeg på å være i toppslag igjen når jeg etter planen drar til Livigno 2. juledag. Der skal den siste finpussen gjøres foran Tour de Ski, forklarer Iversen.

– Nord-Trøndelag topper fylkesstatistikken over hvem som drikker mest akevitt?

– Forklaringen er enkel: Det er mye dumme folk oppi her. Vi skjønner egentlig ikke hvor fælt dette smaker. Personlig er jeg ikke fan av akevitt.

– Men det tilhører juletradisjonene for mange... Tydeligvis også hjemfylket ditt?

– Det hjelper ikke, akevitt smaker dritt.

– Hva drikker du til ribbe? Sportsdrikke?

– Det blir hjemmelaget øl som pappa har brygget. Og det er med mye kullsyre, men er uten alkohol. Dessuten så må jeg ha litt gløgg i jula.

Emil Iversen ble nummer 10 i Tour de Ski 2016. Han vant en av etappene, sprint i Oberstdorf.