– Jeg er som en flaske rødvin. Jeg blir bare bedre og bedre med årene

Zlatan Ibrahimovic vil spille til han er 50.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic er Manchester Uniteds toppscorer og har notert seg for elleve ligamål på 16 kamper så langt denne sesongen.

Etter lørdagens to scoringer mot West Bromwich ble han karakterisert som en supermann av United-manager Josè Mourinho.

– Jeg er så glad på hans vegne. Han er en spiller som ikke trenger å bevise noe til noen. Men når han bestemmer seg for å komme til England på tampen av karrieren sin, til den tøffeste ligaen i verden, så viser han at han er en supermann i tankegangen sin. Det er fantastisk det han gjør i en alder av 35. Det er noe enhver spiss på 25 ville bare drømme om, sa Mourinho etter kampen.

– Hvor gammel er han? 35? Jesus... Han er briljant. Han er i fantastisk god form. Han er en stor kar, men tar godt vare på seg selv. Du gjør ikke det han har gjort og vunnet bare ved å være en diger klump. Han har mer å by på enn bare det, sa West Bromwich-keeper Ben Foster etter lørdagens kamp.

– Han er et forbilde
Også lagkamerat Phil Jones er full av lovord om den svenske spissen.

– Han passer på kroppen sin. Han er ekstremt profesjonell. Alle burde lære av ham når det kommer til profesjonalitet. Han er et forbilde der, sier han.

Zlatans imponerende fysikk kan han blant annet takke bakgrunnen fra taekwondo for, samt sin personlige trener Dario Fort. Selv ønsker han å spille til han er 50.

– Jeg blir bedre og bedre jo eldre jeg blir. Akkurat som rødvin. Jeg er et perfekt eksempel på det. Jo eldre jeg blir, desto bedre spiller jeg. Jeg har funnet meg til rette, jeg er lykkelig, jeg føler meg bra. Selv om jeg er 35, føler jeg meg 20 år gammel i hodet. Jeg tror jeg kan spille til jeg er 50, men det er ikke opp til meg, sier Zlatan ifølge Daily Mail.

35-åringen signerte en ettårskontrakt med opsjon på enda ett år da da han ankom i sommer. I november ble det klart at supersvensken skal spille på Old Trafford også neste sesong.

– Jeg kan ikke gå inn her og si noe om det lurt eller ikke. Det vil jo vise seg. Det er vanskelig å si i den alderen, men han holder fremdeles høy klasse. Han er fortsatt en avslutter i verdensklasse. Han er ekstremt godt trent og han har en helt egen standard. Han sitter ikke bare på baken og hever lønn, sa TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker da det ble kjent.