Håndballekspert hyller Hergeirsson etter EM-triumfen

Bent Svele er imponert over hvordan landslagssjef Thorir Hergeirsson har ledet håndballjentene i EM i Sverige.

Nora Mørk ble banens gigant da Norge nok en gang slo Nederland i en finale og gikk til topps i håndball-EM søndag kveld.

De nederlandske jentene har imidlertid tatt store steg det siste året, og oppgjøret ble en langt jevnere affære enn fjorårets VM-finale mot Estevana Polman og co.

– Det er enklere å spille mot dem på taktikktavla enn på banen. Nederland er blitt veldig gode i det de er gode på, noe vi har møtt for lite av dette mesterskapet, og fikk derfor problemer med å tette igjen, oppsummerte landslagssjef Thorir Hergeirsson etter triumfen.

I første omgang var nederlenderne i ferd med å stikke fra i målprotokollen ved to anledninger da de ledet 9-6 og 13-9, men Norge kjempet seg inn igjen i kampen og kunne til slutt juble for sitt syvende EM-gull.

TV 2s håndballekspert Bent Svele berømmer landslagssjefen for hvordan han har ledet det norske laget dette mesterskapet.

– Han har vunnet alle kampene i mesterskapet, selvfølgelig med hjelp av de på banen, men han har satt opp laget og truffet med byttene. Når man blir europamester og får styrt denne gjengen slik som han gjør, så fortjener han toppkarakter, sier Svele.

Nederland er blitt veldig gode i det de er gode på, noe vi har møtt for lite av dette mesterskapet, og får derfor problemer med å tette igjen

Svele dro derfor frem tieren når han skulle bedømme Hergeirssons kampledelse under finalen. Han har også tidligere i mesterskapet rost islendingen for hvordan han har brukt time-outene.

– Jeg synes han brukte pausen i finalen godt. Der fikk de justert forsvarsspillet som de slet med, særlig med tanke på linje- og kontringsspillet til Nederland, sier Svele.

Håndballeksperten mener det er var helt avgjørende justeringer som vippet finalen i Norges favør.

– Hadde Nederland fått kontre like mye i andre omgang som de gjorde i første, så hadde vi tapt. Jeg synes han gjorde noen fornuftige bytter og fikk satt opp laget bra, sier Svele.

Han trekker særlig frem keeperbyttet som en sterk avgjørelse av landslagssjefen, en avgjørelse han ikke tror hadde vært like kompromissløs tidligere i Hergeirssons trenerkarriere.

– Han nølte ikke med å ta ut semifinalehelten Silje Solberg da hun ikke traff ordentlig i første omgang. For seks-syv år siden så tror jeg ikke det byttet hadde kommet før pause, konstaterer Svele.