NYTT DRAP: 26 år gamle Fadime Sahindal, drept av sin far i Uppsala i 2002. I helgen opplevde familien hennes på ny en tragedie. Hennes fetter er siktet for å ha hugget ned en mann; Den drepte var sammen med hans ekssamboer. (FOTO: SCANPIX/Uppsala Nya Tidning)
NYTT DRAP: 26 år gamle Fadime Sahindal, drept av sin far i Uppsala i 2002. I helgen opplevde familien hennes på ny en tragedie. Hennes fetter er siktet for å ha hugget ned en mann; Den drepte var sammen med hans ekssamboer. (FOTO: SCANPIX/Uppsala Nya Tidning)

Æresdrepte Fadimes fetter hugget ned eksens nye mann foran små barn

Sjokkerte barn ble vitner til at en 55 år gammel mann ble hugget i hjel i Sverige i går. Det er ikke første gang familien opplever et grusomt æresdrap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld ble en 55 år gammel mann brutalt hugget ned foran sjokkerte vitner i Bollnäs, nord for Stockholm.

Det et var mange mennesker samlet i leiligheten da drapet skjedde, blant annet flere små barn.

Truet den avdøde og hans samboer

Ingen andre enn den drepte mannen skal ha blitt fysisk skadet i hendelsen.

En 45 år gammel mann stakk fra stedet, men ble senere pågrepet av politiet. Han er nå siktet for drapet.

Ifølge personer i den dødes omgangskrets, skal den drepte mannen ha levd under trusler fra den pågrepne 45-åringen.

– Det har vært svært giftige trusler. Men jeg trodde det hadde roet seg litt i det siste. Så skjer dette. Det er veldig tragisk, sier en anonym kilde til Aftonbladet.

Den siktede skal ha dukket opp uventet på døra til 55-åringen og hans samboer, som tidligere skal ha hatt et forhold til 45-åringen. Hun har flere ganger bedt om at han skal ilegges kontaktforbud.

Kusinen ble drept av sin egen far

Nå viser det seg at 45-åringen også tidligere har vært innblandet i en alvorlig kriminalsak. Han var fetter av Fadime Sahindal, som ble drept i 2002.

Drapet på den kurdisksvenske ungjenta rystet hele Sverige. Hun ble skutt av sin egen far rett foran øynene på moren og søstrene.

Årsaken var at hun selv valgte å være sammen med svensk-iraneren Patrick Lindesj, i stedet for fetteren fra Tyrkia som faren ønsket at hun skulle gifte seg med.

Hun hadde kommet til Sverige sammen med familien fra Tyrkia som syvåring. Jenta valgte å følge hjertet og fant seg en svensk kjæreste. Dette ble ikke tatt nådig opp av familien som ønsket at hun skulle gifte seg med en fetter fra hjembyen i Tyrkia.

Også broren ble drept

Fadime gikk offentlig ut ved flere anledninger og fortalte hvordan familien hadde forandret seg etter at de flyttet til Sverige, og hvordan hun ble passet på av familiemedlemmer som ikke likte at hun ble påvirket av vestlige verdier.

Den svenske kongefamilien og den daværende integreringsminsteren Mona Sahlin var til stede i begravelsen hennes.

Under rettssaken mot Fadimes far, påtok 45-åringen på seg skylden. Men han ble ikke trodd, og faren ble dømt til livstid. 45-åringen ble dømt for falsk forklaring og senere også for seksuelle overgrep mot en jente på 15 år.

Også i april 2014 opplevde Fadimes familie en tragedie. Hennes bror, Mesut Şahindal, ble skutt og drept av politiet i Uppsala. Foranledningen var at Şahindal truet tre politibetjentene med kniv. Han stanset ikke opp da de avfyrte skremmeskudd.

Lørdagens tragiske nyheter blir ifølge Aftonblandet tatt i mot svært hardt av Fadimes familie. De føler at såret blir revet opp på nytt.

– Vi har følt oss forferdelig helt siden vi fikk høre om dette i går kveld. Nå rives alle sår opp på ny og det er snakk om ære. Men hvordan kan det være noen ære i drap, sier en slektning til avisa.