Trine Haltvik (51) vurderer comeback på håndballbanen

– Hvis Bamble holder på å rykke opp, er det ikke tvil om at hun vil gjøre comeback.

Håndballegenden Trine Haltvik har oppnådd det meste. Den tidligere Byåsen-spilleren kan se tilbake på nesten to tiår som fast inventar på det norske landslaget.

Trønderen, som i 1998 ble kåret til verdens beste håndballspiller av IHF, har vunnet VM-gull, -sølv og -bronse, i tillegg til to OL- og to EM-medaljer.

Etter at den aktive håndballkarrieren tok slutt, har Haltvik blant annet vært trener for yngre landslag, hvor hun har hatt fire av EM-vinnerne som slo Nederland søndag kveld.

Under finalen var Haltvik på plass i EM-sofaen sammen med Harald Bredeli og Bent Svele. Der åpnet den nå 51 år gamle trebarnsmoren for å gjøre comeback på håndballbanen, for 3. divisjonsklubben Bamble som hun nå er trener for.

– De tuller litt i Bamble med at jeg kanskje skal gjøre det etter jul, vi får se, sa hun, sa Haltvik til måpende sofagjester.

TV 2s håndballekspert Bent Svele er helt sikker på at Haltvik, som står med 240 landskamper for Norge, kommer til å dukke opp på håndballbanen igjen.

– Hvis de holder på å rykke opp, så kommer det ikke til å være et sekund tvil om at hun gjør comeback, sa han.

Bamble Håndball ligger for øyeblikket på 3. plass i 3. divisjon region sør avdeling 1, fire poeng bak Fram 2. Vinneren av avdelingen spiller opprykkskvalik mot vinneren av avdeling 1, som for øyeblikket toppes av Falk Horten.

Tidligere landslagsvenninne Siri Eftedal, som også var på plass i sofaen, var helt sjokkert.

– Hun er gal. Jeg har ikke spilt håndball på ti år jeg, sa hun.

Haltvik, som har lagt opp og kommet tilbake en rekke ganger tidligere, har tidligere spilt sammen med eldstedatter Katinka i Selbu, og drømmer nå om å spille sammen med enda en datter.

– Jeg sa jo en gang at jeg har en drøm om å spille sammen med min yngste datter Celine (født i 2009, journ. anm.), så da må jeg holde på til jeg er 60. Hvis ikke blir det jo urettferdig, lo hun.

– Men jeg har ikke sagt på hvilket nivå. Vi snakker ikke om Champions League, sa Haltvik, før hun forsøkte å dekke over det hele som en spøk.

Et forsøk som ikke akkurat gikk hjem hos håndballkommentator Bredeli.

– Gærne kjerring. Nå har du tullet med oss om at du skulle legge opp og alt mulig. Så det verste er at jeg ikke tror på deg nå når du sier du tuller. Du kommer til å gjøre comeback og spille for Bamble denne sesongen hvis det står om opprykk, det er jeg helt sikker på. Og jeg forundrer meg ikke om du er 60 år og spiller sammen med yngstedatter også, sa Bredeli.

– Tiden vil vise, sa Haltvik.