Kristoffersen anklager Skiforbundet for løgn

Henrik Kristoffersen tapte første runde mot Norges Skiforbund i striden om hjelm-reklame. Nå langer han ut mot eget forbund igjen.

Henrik Kristoffersens fikk lite til å stemme i dagens storslalåmrenn i Alta Badia, da han endte på 8. plass 2 sekunder og 25 hundredeler bak suverene Marcel Hirscher.

– Jeg gjør to ganske store feil helt på toppen der, som koster mye tid og da blir det litt slurvete nedover, sier Kristoffersen til TV 2.

Tapte første runde i retten

For tre dager siden fikk ikke Kristoffersen medhold av Oslo tingrett i sin kamp mot Skiforbundet.

Dermed kan han ikke kjøre med Red Bull-reklame på hjelmen, i påvente av en endelig avgjørelse i søksmålet.

Bakgrunn:

Henrik Kristoffersen har gått til sak mot Norges Skiforbund for å kjøre med Red Bull som hjelm- og luesponsor i stedet for forbundets hovedsponsor Telenor.

Bakgrunnen for saken er at Kristoffersen, i motsetning til Aksel Lund Svindal, ikke får kjøre med Red Bulls logo på hjelmen på grunn av sin utøveravtale med Norges Skiforbund. Svindal fikk sin avtale i 2010, men da var det andre regler som gjaldt. Den gangen var det fullt mulig å inngå private avtaler for hjelm og hodeplagg, men slik er det ikke lenger. Derfor kjører Svindal med Red Bull på hjelmen.

– Jeg synes det selvfølgelig er helt tullete at vi skal være i den posisjonen her, sier gutten fra Rælingen.

– Synes du Skiforbundet har kjempet en ærlig kamp mot deg så langt i saken?

– Nei, det er vel ikke noe sted det lyves mer enn i norske rettssaler, så jeg synes kanskje det er noen som bør gå og skamme seg litt over de vitnemålene sine, sier Kristoffersen.

Norges Skiforbund svarer dette via kommunikasjonssjef Espen Graff:

– Vi forstår at han er skuffet, og uttalelsene får stå for hans regning. Vi presiserer nok en gang at Henrik, som tidligere, kan inngå avtale med Red Bull, selv om han ikke kan profilere sponsoren på hjelmen.

Kristoffersen gir ikke opp

Slalåmesset er naturlig nok uenig med Oslo tingretts beslutning, og er fast bestemt på å kjøre saken videre.

– Jeg er jo ikke enig, det kan jeg jo ikke være. Vi visste det ikke var store sjanser for å få medhold for en midlertidig forføyning, men det er større sannsynlighet for å få medhold i en rettssak og det er enda større muligheter hvis vi tar det til en EFTA-domstol, for da er det ikke nordmenn som bestemmer lenger, sier Kristoffersen og legger til:

– Jeg vil jo bare ha det som andre har det i alle europeiske land bortsett fra Norge og Sverige. Jeg kommer ikke til å gi meg så lett.