15-åring i avhør: Hadde planlagt drap

15-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Kristiansand hadde planlagt å drepe skole-eleven Jakob Hassan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapet på Jakob Hassan (14) i Kristiansand 5. desember var planlagt. Det fortalte den siktede 15-åringen til politiet rett etter at han hadde tilstått.

I det første avhøret sa 15-åringen også at han hadde tenkt ut et sted for ugjerningen.

Det var mandag kveld for snart to uker siden at politiet i Kristiansand fikk en melding om to hardt skadde personer som lå inne på et skole-område.

Har du opplysninger om saken? Tips TV2s journalist Kadafi Zaman.

Det ene offeret var 14 år gamle Jakob Hassan. Det andre offeret var 48-åringen Tone Ilebekk. Begge døde av skadene. Etter 30 timers massiv politietterforskning ble en 15 år gammel etnisk norsk skole-elev pågrepet.

I dag kan TV 2 fortelle at ifølge 15-åringens første politiforklaring hadde han planlagt å drepe Jakob Hassan. Forsvareren til den siktede vil ikke kommentere disse opplysningene. Også politiet er ordknappe.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, det er altfor tidlig i etterforskningen, sier Kriminalsjef Terje Kaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt til TV 2.

Tone Ilebekk var ute og gikk tur med hunden sin i det samme området. I avhør har 15-åringen fortalt at kvinnen ble drept fordi hun hadde «blandet seg inn».

Den siktede 15-åringen har lenge vært aktiv i et kristent miljø i Kristiansand og beskrives i utgangspunktet av venner som en stille og rolig gutt. Han ble avhørt i flere timer om motiv denne uken, men det vil ikke politiet kommentere.