Manchester City snudde toppkampen etter to omdiskuterte mål

Manchester City kjørte over Arsenal etter pause.

Manchester City-Arsenal 2-1

Etter Chelseas seier lørdag var presset stort både på Manchester City og Arsenal før søndagens toppkamp på Etihad. Det presset taklet Manchester City best.

Etter 90 intense minutter kunne de lyseblå juble for 2-1-seier. Avstanden opp til Chelsea er nå sju poeng.

Scoringer av Leroy Sané og Raheem Sterling etter pause snudde kampen etter at Theo Walcott ga Arsenal ledelsen bare fire minutter ut i oppgjøret.

– Arsenal var heldige i første omgang. Mot Chelsea vant vi ikke, men det gjorde vi i dag, sier en meget fornøyd Pep Guardiola.

– Det er selvsagt skuffende. Jeg er frustrert, siden vi spilte bra før pause. I løpet av de to kampene (Everton og Manchester City red. anm.) har dommeravgjørelser gått imot oss. I dag slapp vi inn to offsidemål. Det er vanskelig å akseptere i en slik kamp, sier Arsene Wenger.

Kalddusj for City
I Sergio Agüeros karantene-fravær stilte Guardiola med sju midtbanespillere fra start. Det gikk ikke mange minutter før ballen lå i nettet bak Claudio Bravo. Theo Walcott fikk en nydelig stikker av Alexis Sanchez etter en flott Arsenal-kontring. Walcott plasserte ballen trygt ned til høyre for Bravo.

Lagene kunne og burde vært like langt minuttet seinere. Et praktfullt Kevin De Bruyne-innlegg fant Raheem Sterling på bakerste stolpe, men Sterlings avslutning med hodet holdt ikke samme klasse.

– Sjokkerende
Manchester City slet med å finne huller i Arsenals forsvarsmur. Først da Leroy Sané passerte Nacho Monreal fem minutter før pause ble det farlig. Sanés innlegg traff Kevin de Bruyne, men belgierens avslutning ble blokkert av en Arsenal-forsvarer.

Arsenal lå dypt og satset på kontringer, og det var flere ganger London-laget nesten lykkes med å trenge gjennom City-laget, som ikke var spesielt opptatt av å ta de tunge returløpene.

– Det er null vilje til å jobbe hjemover. Det er sjokkerende, sa TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller i pausen.

Drømmestart etter pause
Bare to minutter ut i annen omgang utlignet Manchester City. Leroy Sané ble spilt gjennom av David Silva. Aleine med Petr Cech holdt Sané hodet kaldt. Arsenal mente at Sané skulle vært avblåst for offside, men dommeren godkjente målet. Reprisen viser at Sané trolig var noen centimeter på feil side.

– Det ser ut som han er noen centimeter offside, er Stamsø Møllers konklusjon.

Manchester City viste en helt annen intensitet i presset etter hvilen enn i de første 45. Gang på gang klarte hjemmelaget å vinne ballen høyt i banen. Etter tjue minutter med et vedvarende City-trykk var Arsene Wenger tvunget til å gjøre endringer. Alex Oxlade-Chamberlain kom inn for Alex Iwobi.

Men Manchester City-presset fortsatte. Petr Cech måtte ut i full strekk på et farlig skudd fra De Bruyne etter 69 minutter.

De Bruyne-magi
Det lå i kortene av hjemmelaget ville ta ledelsen, og etter 71 minutter smalt det bak Cech. Kevin de Bruyne fant Raheem Sterling med en fantastisk cross-pasning. Sterling dro seg innover i banen før han hamret ballen tilbake i korthjørnet til Cech.

Cech ble kanskje forstyrret av Silva, som havnet i ballbanen og hoppet over Sterlings skudd.

– Spørsmålet er om David Silva påvirker Petr Cech eller ikke, utbrøt Petter Myhre.

– Det er strengt tatt mulig å annullere den, fulgte Øyvind Alsaker opp.

Det var ikke Premier League-panelet enig i.

– Jeg pleier alltid å ta keeperens parti, men jeg tror ikke Cech blir forstyrret, sier Erik Thorstvedt.

Cech forteller at han ikke så utgangen på skuddet.

– Det var spillere foran ballen, så jeg så ikke skuddet. For å være ærlig vet jeg ikke om David Silva var en av spillerne som løp foran meg, sier han.

2-1 kunne fort blitt til 3-1 like etterpå, men De Bruyne satte ballen i stolpen fra kort hold.