Dette er de ti beste keeperne i Premier League

Tottenhams tidligere keeperkjempe Erik Thorstvedt har rangert Premier Leagues beste sisteskanser.

Erik Thorstvedt spilte totalt 218 ligakamper for Tottenham Hotspur fra 1989 til 1996.

Keeperen ble som første nordmann cupmester i England med Tottenham i 1991.

Den tidligere keeperkjempen følger Premier League tett - og har på oppdrag for TV 2 Sporten satt opp sin liste over det han mener er de beste keeperne i Europas kanskje jevneste liga for øyeblikket.

– Det er mange som kommer til å reagere på denne listen. Jeg sitter ikke på fasiten, understreker Thorstvedt.

Se listen nederst i artikkelen!

Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at Claudio Bravo ikke figurerer på topp 10-listen. Thorstvedt ville derimot hatt Joe Hart helt i toppen om han fortsatt hadde vært Manchester Citys førstevalg.

– Bravo er den store skandalen. Han er en fantastisk keeper og har vunnet det som kan vinnes, men han har bare ikke vist nok. Det er noe som bare har vært så tafatt og rart. Jeg kan ikke ta ham med på topp 10-listen slik han er nå. Han tar ingenting av det lille ekstra. Den ene scoringen han slapp inn mot Chelsea prøvde han ikke å redde engang. Da er det noe som er galt i skallen. Når man ser på et skudd som er mulig å redde, så er det noe mentalt som ikke er som det skal. Jeg har opplevd det samme selv. Jeg har lurt på hvorfor jeg ikke har tatt enkelte skudd. Bravo tar ingenting mer enn det han skal ta, sier Thorstvedt.

– Joe Hart hadde selvfølgelig vært med på listen om han hadde spilt for Manchester City. Han hadde vært i topp fem. Jeg vurderte å ta ham med siden han egentlig er Citys eiendom, sier Thorstvedt.

– Ser man på hvilke keepere som treffer oftest på pasninger er Bravo og Lloris i særklasse best. Bravo har de andre egenskapene som Guardiola er på jakt etter og som ligger i bånn av hans filosofi. Men det nytter ikke hvis man ikke scorer nok mål.

Liverpools keeper Loris Karius er heller ikke med på listen. Karius ble vraket etter 2-2-kampen mot West Ham for en uke siden.

– Karius ble ikke kjøpt av Liverpool uten at han er en veldig god keeper, men han har vært litt uheldig. Han har fått vist seg lite frem. Karius spilte en god kamp mot Watford, men tabbene de siste kampene gjør at han er sjanseløs på å komme med på denne listen, sier Thorstvedt.

Disse vurderer Thorstvedt som de beste keeperne i Premier League for øyeblikket:

1. David De Gea, Manchester United

– Det er ikke noen selvfølge, selv om Manchester United-fansen har ment det lenge. For halvannet år siden hadde jeg valgt Courtois.

2. Thibaut Courtois, Chelsea

– Courtois hadde en veldig dårlig sesong i fjor. Selv om han er veldig bra akkurat nå, mener jeg at De Gea har vært mer stabil over tid.

3. Hugo Lloris, Tottenham

– Han har den høyeste redningsprosenten av keeperne i topplagene. Han er god med beina, og rett og slett en veldig god keeper.

4. Petr Cech, Arsenal

– Han har vært dønn solid i veldig mange sesonger. Det er ingent vil om at Cech er en veldig god keeper.

5. Kasper Schmeichel, Leicester

– Jeg er en kjempefan av Kasper Schmeichel. Det han gjorde forrige sesong er helt ellevilt.

THORSTVEDT-FAVORITT: Kasper Schmeichel, her med landsmannen Chrsitian Eriksen, er en av Erik Thorstvedts keeperfavoritter. (AP Photo/Alastair Grant)
THORSTVEDT-FAVORITT: Kasper Schmeichel, her med landsmannen Chrsitian Eriksen, er en av Erik Thorstvedts keeperfavoritter. (AP Photo/Alastair Grant) Foto: Alastair Grant

6. Jack Butland, Stoke

– Alt er bare så riktig med den fyren der. Han hadde gitt Joe Hart skikkelig kamp om landslagsplassen hvis han ikke hadde blitt skadet.

7. Victor Valdes, Middlesbrough

– Jeg mener Middlesbrough gjorde et kjempekupp da de sikret seg Valdes. Han gjorde et av de rareste karrierevalgene i historien da han gikk fra Barcelona til Monaco, på samme måte som Peter Schmeichel valgte å gå til Sporting Lisboa fra Manchester United. Der ble han slått ut av europacupen av Viking.

8. Simon Mignolet, Liverpool

– Han har rast nedover listen de siste sesongene. da han spilte for Sunderland hadde jeg ham som nummer én. Jeg mente han var den beste keeperen i Premier League.

9. Fraser Forster, Southampton

– Dette er en keeper jeg har et ambivalnt forhold til. Han slipper inn lite mål og er svær som et hus. Han gjør litt rare ting innimellom, men han er en bra keeper om han blir litt mer aktiv i feltet.

10. Ben Foster, WBA

– Han spiller på et lag med fire midtstoppere rett foran seg. Han slipper å gå så mye ut i feltet, men han tar mye.