Thingnes Bø falt fra pallplass like før mål

Suverene Martin Fourcade tok sin 7. seier for sesongen.

Martin Fourcade ble historisk da han tok sin sjette verdenscupseier lørdag ettermiddag. Aldri tidligere har en skiskytter vunnet flere renn før jul.

Søndag fulgte han opp med å ta sin sjuende seier. Da presset var som størst skjøt han fullt hus på siste stående skyting.

Lars Helge Birkeland ledet etter to skytinger, men sviktet på tredje skyting. Dermed måtte Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingsnes Bø forsvare de norske fargene.

Begge traff fem av fem blinker på siste skyting, men kun Bø klarte å holde høy nok fart i sporet til å kjempe om pallplass.

Det ble en voldsom duell med russiske Anton Babikov og tyske Simon Schempp på den siste sløyfen. Like før mål falt Thingnes Bø. Staven knakk i fallet, og dermed måtte han se konkurrentene forsvinne avgårde.

– Jeg prøver å få med meg fart og ville skli forbi og angripe i bunn av bakken, men den gang ei, sier Bø til NRK.

– Det er unødvendig å falle, det er bare din egen feil. Det er skuffende. Nå har det vært nesten i mange renn, og så kommer dette. Jeg er bestemt på å komme sterkt tilbake, legger han til.

Schempp knep 2. plassen foran Babikov.

Ole Einar Bjørndalen ble beste nordmann på 7. plass. Bø kom i mål på 9. plass.

– Det kan skje hvem som helst. Det må du regne med. Det kan være meg neste gang, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK om lagkompisens fall.

De norske løperne har på sin side ikke vunnet et renn så langt denne sesongen, verken for kvinner eller menn. Sist Norge feiret jul uten en seier var i 1996/97-sesongen, ifølge NRK.