–Bare et spørsmål om tid før jeg vinner

Men Daniel-André Tande innrømmer at han er en meget dårlig taper.

ENGELBERG (TV 2): En usedvanlig skuffet Tande gjemte hodet i buffen da konkurrentene gjorde seg klar til premieutdeling i gårsdagens renn. Fjerdeplass var rett og slett ikke godt nok i hodet til den ambisiøse Kongsberg-gutten.

– Jeg blir veldig fort sur.

– Du blir det, ja?

– Ja, Så føler jeg at at hoppingen min fortjener en bedre plassering. Og da blir jeg litt sånn småsur.

– Sier det litt om vinnerskallen din?

– Nja, det vet jeg ikke. Men jeg har alltid vært en dårlig taper også. Så det sier kanskje litt om det også, humrer han.

Tror på seier

Derfor er han trygg på at han snart er på toppen av seierspallen. Samtlige hoppere som slo ham lørdag, var dårligere enn Tande i samtlige hopp under trening og kvalifisering. Da var forholdene langt jevnere enn under rennet.

– Jeg jakter ikke på den seieren. Jeg vet at den kommer. Fortsetter jeg å hoppe som jeg gjør, så er det bare et spørsmål om tid.

Men han innrømmer at det er særdeles skuffende ikke å levere når det gjelder som mest.

– Det er jævla skuffende fordi jeg føler jeg har vært god hele helgen, og jeg føler ikke jeg hopper noe dårligere i dag. Så da er det jævlig kjedelig å stå her med en fjerdeplass.

Fikk trener-skryt

Landslagssjef, Alexander Stöckl, måtte rett og slett berolige sin beste mann etter konkurransen.

– Det var faktisk bra hopping. Det var ikke mulig å hoppe bedre i de tunge forholdene. Vi fikk faktisk skryt fra de andre trenerene for hans prestasjon. Så det viser jo at alle ser hvor bra han hopper på ski.

Og etter å ha summet seg i garderoben, så var det en langt roligere utgave av Tande som møtte TV 2, og skrev autografer til ventende småpiker utenfor Team-området.

– Fjerdeplass er bra det, men med litt flaks, og stabil hopping over tid, så kan resultatet bli enda bedre.

TV 2 sender det andre rennet fra Engelberg søndag klokken 14.00.