Leicester kom tilbake etter kontroversiell Vardy-utvisning

Leicester kom tilbake fra 0-2 og tok poeng med ti mann.

Stoke - Leicester 2-2:

Seks dager etter at Jamie Vardy skapte overskrifter etter sitt første hat trick i Premier League, så kom Leicester-spissen i fokus igjen.

Denne gang fordi han fikk sesongens nest raskeste røde kort i Premier League.

Det gikk 28 minutter før dommer Craig Pawson var i brystlommen og fant frem det røde kortet.

Det var fem minutter mer enn Stokes Marko Arnautovic brukte på å bli utvist mot Southampton på tirsdag.

– Grisestygt
Men ikke alle var like enig i at Vardy fortjente det røde kortet. Leicesters spillere og supportere fikk solid støtte av TV 2-ekspert Trevor Morley.

– Det er Glen Johnson som dytter ham, så går han opp i luften med begge beina. Og det er bare fordi han er ute av balanse at han sklir inn med to føtter. Men han vinner ballen med ene foten og så glir han, sa Morley i pausen av kampen.

Men møtte kraftig motbør fra ekspertkollega Simen Stamsø Møller, som mente taklingen av Mame Biram Diouf absolutt kvalifiserte til et rødt kort.

– Han utsetter motstander for fare. Soleklart rødt kort. Han har vist tidligere at han er en usportslig spiller, som filmer. Når han gjør som dette i tillegg. Få det vekk. Det er grisestygt, mener den tidligere Kjelsås-spilleren.

Stemningen i Leicester-leiren ble ikke noe bedre da Pawson pekte på straffemerket etter en hands av Danny Simpson.

Bojan Krkic satte ballen i mål fra ellevemeteren.

Tangerte Premier League-rekord
Frustrasjonen var stor blant de blå, og det gikk utover Stoke-spillerne, som ble sparket ned i tur og orden. Fire gule kort på fire minutter sørget for at The Foxes tangerte Premier League-rekorden med fem gule og et rødt kort i løpet av en førsteomgang.

Og for å gjøre vondt verre, så var Joe Allen på plass og dyttet inn 2-0 på overtid.

Men alt gikk ikke mot Leicester.

For etter at Claudio Ranieri hadde fått kjølt seg litt ned og fått orden på tankene sine, så fant han ut at det var på tide å sende Demarai Gray og Leonardo Ulloa på banen.

Duoen hadde bare såvidt kommet inn før de sørget for å gi Leicester håp om poeng.

Sterk sluttspurt
Gray la inn til Ulloa, som headet ballen forbi Lee Grant. Eric Pieters trodde han reddet på streken, men om Leicester følte at de hadde dommer Pawson mot seg, så hadde de i hvert fall teknologien på sin side.

Pawson fikk signal på klokken sin om at ballen hadde vært over linjen og hadde ikke noe annet valg enn å peke mot midtbanen.

Og scoringen ga gjestene tro på at de kunne få med seg noe fra Britannia Stadium.

To minutter før slutt fikk de også lønn for strevet.

Daniel Amartay steg til værs og headet inn 2-2 fra en corner av Christian Fuchs.

Leicester har ikke vunnet på bortebane i Premier League siden 10. april, og må fortsatt vente på sesongens første trepoenger på fremmed gress. Men ett poeng føltes nok som en seier etter å ha kommet tilbake fra 0-2 med ti mann.

Stoke: Lee Grant - Glen Johnson, Ryan Shawcross, Bruno Martins Indi, Eric Pieters - Gianelli Imbula, Glenn Whelan - Mame Biram Diouf, Joe Allen, Bojan Krkic - Jonathan Walters.

Leicester: Kasper Schmeichel - Danny Simpson, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs - Riyad Mahrez, Daniel Amartey, Andy King, Marc Albrighton - Islam Slimani, Jamie Vardy.