HELT SUVEREN: Martin Fourcade er i en egen klasse denne sesongen. TT News Agency/Anders Wiklund/ via REUTERS.
HELT SUVEREN: Martin Fourcade er i en egen klasse denne sesongen. TT News Agency/Anders Wiklund/ via REUTERS. Foto: Tt News Agency

Fourcade tok utrolig rekord da nordmennene sprakk

Aldri før har en skiskytter vunnet seks renn før jul.

Martin Fourcade tok sin sjette individuelle seier for sesongen da han gikk til topps på jaktstarten i Nove Mesto lørdag.

Ingen skiskyttere har vunnet seks verdenscuprenn før jul tidligere.

– Han er enda mer suveren enn Ole Einar Bjørndalen var på sitt beste, sier NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

– Han er suveren og veldig god. Fourcade er uslåelig om dagen. Han er i god form og skyter godt, sier en imponert Ole Einar Bjørndalen.

Johannes Thingsnes Bø sprakk på siste skyting og ble beste nordmann på 5. plass.

– Det var et tøft løp. Jeg skjøt bra underveis og hadde muligheten på siste skyting. Jeg hadde ikke roen der, og det er irriterende. Jeg åpnet hardt, og det ble verre og verre for hver skyting. Jeg burde vært på pallen, så jeg er skuffet over 5. plass. Med fullt hus på siste skyting hadde jeg hatt god kontroll på 2. plassen, sier Thingsnes Bø til NRK.

Sjipulin ble nummer to, mens franske Fillon Maillet spurtet inn til 3. plass.

Syk Svendsen reiste hjem
Emil Hegle Svendsen skulle etter planen gått ut knapt seks sekunder bak Martin Fourcade på lørdagens jaktstart, men skiskytteren ble syk og reiste hjem fra Tsjekkia før løpet.

Dermed måtte Norge sette sin lit til Johannes Thingsnes Bø, som gikk ut elleve sekunder bak Fourcade.

Det ble ingen drømmestart for Thingnes Bø, som bommet én gang på første skyting. Det gikk langt bedre for Erlend Bjøntegaard og Ole Einar Bjørndalen, som begge skjøt fullt hus.

På andre skyting bommet Fourcade, noe som ga russiske Anton Sjipulin en solid ledelse. Thingnes Bø og Bjøntegaard fikk ned fem av fem blinker, og passerte ut som nummer tre og fire.

To bom på siste skyting
Thingnes Bø koblet et godt grep om en pallplass da han skjøt fullt hus også på tredje skyting. Han gikk ut drøyt 22 sekunder bak Fourcade, som på det tidspunktet hadde overtatt ledelsen fra Sjipulin.

Fourcade sikret seieren med fullt hus på siste skyting. For Thingnes Bø ble det en grusom siste serie. To bom sendte nordmannen ned på 5. plass. Heller ikke Bjøntegaard fikk det til å stemme på siste skyting. Han endte på 16. plass, fire plasser bak Ole Einar Bjørndalen.