Diego Costa forlenget Chelseas enorme seiersrekke

Ligaleder Chelsea tok sin ellevte seier på rad mot Crystal Palace. Toppscorer Diego Costa ble matchvinner.

Crystal Palace-Chelsea 0-1

Før søndagens kamper har Chelsea nå ni poengs ledelse i toppen av Premier League. Det sørget ligaens toppscorer Diego Costa for med sin 13. scoring for sesongen.

Se scoringen øverst i artikkelen

Chelsea har vunnet imponerende elleve kamper på rad. Det er tangering av klubbrekorden. Arsenal har Premier League-rekorden med 14 kamper i 2002.

– Det var ingen god kamp fra Chelsea, men de vant. Det har de gjort de siste ukene. De kan ta poengrekorden om de fortsetter slik. Ingen pen seier i dag, men det betyr ikke noe, sa TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

– Conte elsker slike kamper. Han elsker å vinne 1-0, at laget vinner en litt låst kamp, sa Simen Stamsø Møller.

Vraket Fabregas

Cesc Fabregas ble matchvinner mot Sunderland på onsdag, men var vraket til fordel for Nemanja Matic til kampen mot Crystal Palace.

Eden Hazard, som for anledningen hadde klippet seg og tatt tredagersskjegget, var også tilbake i startoppstillingen etter at han var ute med skade sist.

Palace åpnet med høyt press og en enorm arbeidsvilje i tåken på Selhurst Park. Det er en taktikk flere lag har forsøkt forgjeves mot Chelsea etter at de la om til 3-4-3 og sluttet å tape.

Manager Antonio Conte sa før kampen at det blir stadig vanskelige å vinne kamper når du har ti triumfer på rad.

– Det er logisk. Motstanderen vil stoppe deg. Vi må jobbe hardt for å vinne hver kamp. Det er normalt at det ikke er lett, sa italieneren.

Crystal Palaces Jason Puncheon fortvilte med rette etter at han bommet på en svær sjanse etter 20 minutter. Han fikk stå alene på rundt elleve meter og skyte, men sleivet ballen utenfor.

Nydelig Costa-mål

Diego Costa har hatt en forrykende høst. Han har bøttet inn mål, og den tidligere bråkmakeren fremstår nå som den snilleste gutten i klassen.

Men mot Palace hadde han et lite tilbakefall og fikk sitt første gule kort på tolv (!) kamper. Det betyr at han må stå over kampen andre juledag mot Bournemouth siden han har fem gule totalt denne sesongen.

Etter 43 minutter gjorde superspissen det godt igjen. Et nydelig innlegg fra Azpilicueta fant hodet til Costa, som headet den i mål på nesten like nydelig vis. Etterpå løp han rett til Conte for å juble. Det var sesongens 13. scoring for 28-åringen, men bare hans første med hodet.

Crystal Palace hadde levert en solid førsteomgang, men Chelsea trengte bare den ene sjansen for å score.

Målløs andreomgang

Andreomgangen åpnet med et bra press fra Crystal Palace, som fikk overtaket.

Da tok Conte grep og byttet ut Willian med Cesc Fabregas. Chelsea fremsto med gang litt mer giftige, men Palace var også farlige. Både Kanté og Alonso fikk gode skuddforsøk avverget. Alonso sendte også et frispark i tverrligger sju minutter før slutt.

Et gult kort til N'Golo Kanté gjør at også han mister neste kamp.

Mens Chelsea befester sin posisjon på toppen av tabellen, står det verre til med Palace. De kjemper foreløpig en kamp mot å bli oppslukt av nedrykkskampen.