Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Cup - Downhill Men - Val Gardena, Italy - 17/12/16 - Aksel Lund Svindal of Norway reacts after crossing the finish line. REUTERS/Alessandro Garofalo
Alpine Skiing - FIS Alpine Skiing World Cup - Downhill Men - Val Gardena, Italy - 17/12/16 - Aksel Lund Svindal of Norway reacts after crossing the finish line. REUTERS/Alessandro Garofalo Foto: Alessandro Garofalo

Lund Svindal mistet seieren

Aksel Lund Svindal ble nummer to i Italia.

Max Franz fra Østerrike vant. Aksel Lund Svindal ble nummer to, fire hundredeler bak vinneren.

Svindal valgte et tidlig startnummer og kjørte i mål til suveren ledertid.

Verken storfavoritt Kjetil Jansrud eller Steven Nyman klarte å gjøre noe med Lund Svindal og det så ut til å gå mot en seier for nordmannen. Men fra start nummer 26 kjørte Max Franz inn til en ny og noe overraskende ledelse.

– Det er alltid surt å bli slått på målstreken, sier han til NRK.

Steven Nyman fra USA ble nummer tre, 0,37 sekund bak Svindal

– Jeg gjorde en stor feil, men resten var bra. Avslutningen var bra. Det var digg. Det var litt overraskende å se at jeg ledet. Jeg var mest redd for Kjetil, Aleks og Fill. Det var deilig å komme i mål å se grønt, sier Svindal til NRK etter rennet.

Den norske alpinistens korsbånd røk under utforrennet i Kitzbühel 23. januar i år. I comebacket i Val d' Isere for to uker siden ble han nummer to i super-G og tre i utfor.

– Det koster litt å kjøre nå, kjenner jeg. Det er mye å ta hensyn til. Det ene handler om helse, det andre handler om å vinne renn. Det er en vanskelig miks. Det blir mange tanker i hodet, så det blir litt ekstra jobb. Men så lenge det funker bra, er det greit, sier han.

– Sjokkartet
– Det Aksel gjør i dag er nesten litt sjokkartet. Han har stått to uker på ski og slår knockout på hele verdenseliten, sier NRKs kommentator Kjetil Andrè Aamodt om nordmannen.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummerseks mens Kjetil Jansrud ble nummer ti.

Rennet er ennå ikke helt ferdig.