– Det er som regel 14 år gamle jenter som tar kontakt

Daniel-André Tande er langt mer omsvermet i Europa enn i Norge.

Se hoppkvalifisering på TV 2 Sportskanalen og Sumo fredag kl. 17.00!

ENGELBERG (TV 2): I Norge får Daniel-André Tande gå relativt uforstyrret på gaten. Men småpikene rundt om i Europa har merket seg den norske hopp-eneren. Twitterkontoen, Tandelicios, er opprettet av en jente som tydeligvis har meget høye tanker om Tande.

– Alt jeg vil er å få en klem av Daniel André Tande. Er det så mye å be om? spør innehaveren av Tandelicious på mikrobloggen.

Tande selv bare ler av oppmerksomheten.

– Det er mange artige kontoer, og det er mange som skriver melding. Jeg prøver å svare så mange som mulig av dem. Men tar det gjerne i bolker, slik at det ikke går ut over skihoppingen, sier Tande.

– Fjortiser

Men selv om det vanker en del komplimenter, så avviser han at det er veldig stort trøkk på damefronten.

– Nei, det er som regel 14 år gamle jenter som tar kontakt, typisk fjortiser, så det er ikke stort trøkk. Men det er klart det er hyggelig å bli lagt merke til i jobben man gjør, smiler han.

Han merker stor forskjell på Norge og utlandet.

– I Norge så er det knapt noen som vet hvem jeg er. Men nedover i Europa, spesielt Polen og Tyskland, så er det ganske store grupper med hoppfans.

Jakter seier

Foran helgens TV 2-sendte renn i Engelberg, har han forhåpninger i en bakke som foreløpig ikke har gitt ham de største opplevelsene.

– Jeg har slitt litt her. Jeg kom på pallen i mitt første renn i COC her. Men etter det har det ikke gått så bra. Men i morgen snur det, sier han bestemt.

Selvtilliten er nemlig blitt større, og større utover sesongen.

– Det er en fordel å ligge på et jevnt høyt nivå. Jeg vet at seieren kommer en dag. Når man presterer på et høyt nivå, så trenger man bare litt flaks en dag, så står man på toppen. Selv om det ikke kommer til å bli et like stort sjokk som da jeg vant for første gang i fjor, så kommer det til å smake godt.