Laila Lochert (40) vant Farmen: – Jeg er i sjokk!

Laila Lochert (40) turte ikke å tro at hun skulle vinne. Da seieren var et faktum kom tårene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For 11 uker siden flyttet 14 deltakere inn på Finnsvika gård i Halden, med samme mål for øyet: Å vinne Farmen 2016.

Etter en thriller av en Farmen-finale var det Laila Lochert (40) fra Vesterålen som kunne slippe jubelen løs og heve pokalen i været.

– Jeg er i sjokk. Jeg forstår ikke hva som har skjedd. Jeg er overveldet, rørt, glad – ja, alt på en gang. Jeg fatter ikke hva som har skjedd, sier årets Farmen-vinner til TV 2.

Se intervjuet med en overlykkelig Laila øverst i artikkelen.

OPPTAK: Se direktesendingen fra finalefesten her.

– Helt utrolig!

I tradisjonen tro var det en kunnskapskonkurranse på ti oppgaver som skulle kåre en vinner. Det sto lenge likt mellom Laila og Sophie Lindberg (25), og konkurransen rakk og varte til de sene nattetimer.

Etter ni oppgaver sto det 6–5 i Lailas favør, og det hele sto og falt på å knyte tre knuter. Sophie var avhengig av å få alle riktige, for å være med videre.

Det klarte hun ikke.

– Da jeg skjønte at både Sophie og jeg hadde knytt feil på knuten, og jeg skjønte at jeg hadde vunnet så tenkte jeg «går det an at lille Locherten fra Vesterålen har vunnet dette?». Det er helt utrolig! Jeg er så glad, bedyrer hun.

Kronglete vei

Laila forteller at hun kun har håpet, men aldri turt å tro at hun skulle vinne. At hun nå er en bil og en hytte rikere er for henne helt sykt.

Hun beskriver veien fra første til siste dag på Farmen som ulendt.

– Jeg har vært en «lonely rider». Jeg har stått for mine valg, helt alene og ikke gått inn i noen allianser. Veien har vært kronglete, og av og til tøff, men jeg er veldig stolt over at jeg har gått den alene.

Hvordan seieren skal feires har hun en klar formening om.

– Nå skal jeg feire med disse herlige folkene, også skal jeg drikke rødvin. Jeg skal kose meg, ha det morsomt og hilse på alle de andre deltakerne som jeg har savnet,

Vil du bli med på neste sesong av Farmen? Sjekk ut her!