TILBAKE: Dimitar Berbatov tok en selfie med Wayne Rooney på Carrington. Nå skal bulgareren trene med Manchester United i én uke.
TILBAKE: Dimitar Berbatov tok en selfie med Wayne Rooney på Carrington. Nå skal bulgareren trene med Manchester United i én uke. Foto: Berbatov Facebook

Berbatov tilbake til Manchester United

Dimitar Berbatov er tilbake i Manchester United, men kun for å trene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulthelten Dimitar Berbatov er Bosman-spiller og har lenge vært på jakt etter ny arbeidsgiver.

Torsdag dukket han opp på Manchester Uniteds treningsfelt Carrington for å trene med klubben i én uke.

Ifølge The Daily Mail ringte Berbatov selv til José Mourinho for å spørre om å få trene med sin tidligere klubb, og fikk umiddelbart ja fra manageren. På sin offisielle Facebook-profil har Berbatov lagt ut et bilde av ham og Wayne Rooney på Carrington.

– Vil tilbake til Premier League
35-åringen uttalte tidligere denne måneden at han ønsket seg en retur til Premier League permanent.

– Når du har spilt i Premier League så ønsker du ikke å spille i en annen liga, sa Berbatov til BBC Radio 5 live Sport.

– På dette tidspunktet i karrieren vet jeg hva jeg vil. Jeg vil svært gjerne spille for en klubb i Premier League hvor de har bruk for min kunnskap og erfaring. Jeg kan hjelpe med å utvikle unge spillere og gjøre laget sterkere. Men til slutt handler alt om å bidra for laget, sa angriperen som har scoret totalt 280 mål på 656 kamper i løpet av sin profesjonelle karriere.

I tillegg til å trene med Manchester United de neste dagene vil Berbatov også bruke tiden til å observere José Mourinhos treningsmetoder. Veteransspissen ønsker nemlig selv å bli trener etter sin aktive karriere, skriver The Daily Mail.

Vant ligaen to ganger
Berbatov spilte tidligere fire sesonger på Old Trafford og scoret totalt 46 mål på 149 kamper for klubben.

Angriperen fikk med seg to Premier League-titler med Manchester United, pluss ligacuptroféet og klubb-VM-pokalen før han ble solgt til Fulham i 2012.

Den tekniske angriperen ble i sin tid hentet til Manchester United fra Tottenham for 310 millioner kroner i 2008.

Etter sine opphold i Tottenham, Manchester United og Fulham var veteranen innom franske Monaco før han gikk til greske PAOK.

Bosman-spiller
35-åringen ble løst fra kontrakten med PAOK i sommer, og har siden den gang vært på jakt etter en ny klubb.

Ifølge bulgarske medier håper Berbatov på å kunne sikre seg en kontrakt med gamleklubben Manchester United etter sitt treningsopphold, men engelske aviser mener det er svært lite sannsynlig.