2. visepresident i Norges Idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen, er håndplukket til å etterfølge Gerhard Heiberg i IOC.
2. visepresident i Norges Idrettsforbund, Kristin Kloster Aasen, er håndplukket til å etterfølge Gerhard Heiberg i IOC. Foto: Bøe, Torstein

Hun skal etterfølge Heiberg i IOC

Gerhard Heiberg (77) har håndplukket sin etterfølger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristin Kloster Aasen (55) blir Gerhard Heibergs etterfølger som IOC-medlem når veteranen gir seg neste høst.

Det ble bekreftet på en pressekonferanse toradag ettermiddag med de to til stede og idrettspresident Tom Tvedt. NRK meldte nyheten tidligere på dagen.

– For meg er det en vemodig dag, samtidig er det en gladdag. Jeg har funnet en etterfølger som kan gjøre en god jobb i IOC, sa Heiberg, som trekker seg på grunn av kreftsykdom.

Tidligere ble kandidater innstilt til IOC av den nasjonale olympiske komiteen. Nå er dette endret til at en egen valgkomité i IOC ledet av britiske prinsesse Anne leter etter kandidater uavhengig av hvilket land de kommer fra.

Gerhard Heiberg.
Gerhard Heiberg. Foto: Johansen, Erik

– Jeg har da lest kriteriene for valg og snakket med prinsesse Anne for å finne en som matcher. Det første var jo da at kandidaten var kvinne, sa Heiberg.

Både han og idrettspresidenten vektlegger at Kristin Kloster Aasen er en kandidat som representerer de norske idrettsverdiene.

– Det er slettes ingen tur i parken å bli valgt. Det er mye hardt arbeid som vil ligge bak. Jeg vil gå inn i oppgaven med hud og hår, sa Aasen.

Overfor TV 2 vektla hun egen grundighet som en av sine beste egenskaper.

Aasen er i dag visepresident i Norges Idrettsforbund. Hun er utdannet jurist og har de siste årene hatt ulike lederroller i idretten, blant annet som president i Norges Rytterforbund.

Heiberg gir seg etter 22 år i IOC. 77-åringen startet som president for organisasjonskomiteen for vinter-OL i 1994 i Lillehammer.

(©NTB/TV 2 Sporten)