Kjell Elvis ble deprimert etter en konkurs: – Jeg drømte om å forlate verden

Det er en helt spesiell grunn til at entertaineren mener jula er en viktig høytid.

Kjell Henning Bjørnestad (48), bedre kjent som Elvis-imitator Kjell Elvis, er en av gjestene som sitter rundt bordet når TV-profil Linn Skåber (46) inviterer til juleselskap i programmet «Jul hos Linn Skåber».

I programmet, som sendes fredag klokka 20.00 på TV 2, innrømmer entertaineren at livet ikke alltid har vært lett.

Det var en ti eller elleve år gammel Kjell som bestemte seg for at han ville vie livet sitt til Elvis, etter å ha sett «Love me tender». År senere ble det ramaskrik da han tok plastiske operasjoner for å ligne på helten.

– Med å se de valgene du har gjort, for meg så blinker det litt ensomhet i et, er det dét? spør Skåber.

– Der traff du faktisk spikeren rett på hodet. Jeg har opplevde å være deprimert. Og det var en periode hvor jeg var så langt nede at jeg begynte å drømme om å virkelig forlate denne verden, svarer 48-åringen åpenhjertig.

Se den emosjonelle samtalen mellom gjestene til Linn Skåber øverst i artikkelen.

Gikk konkurs

Bjørnestad forteller at en økonomisk smell var bakgrunnen for depresjonen. Heldigvis fant han en løsning før det ble for sent.

– Jeg hadde satset så hardt, og jeg gikk konkurs og tenkte at «Kjell, nå må du forandre livet ditt». Det jeg begynte med da, var rett og slett å begynne å lese Bibelen.

– Det reddet mitt liv

For sangeren er jula en spesiell høytid, mye på grunn av det han har opplevd i livet.

– Når jeg feirer jul, ser jeg for meg en konge som sitter i himmelen og ser på skaperverket sitt at det er trøbbel, «jeg må gjøre noe». Så reiser han seg fra sin stol og jeg ser for meg at han tar av seg sin kongelige skrud og blir et menneske på lavet nivå. Han bygger en lysbelagt bro mellom jorda og himmelen som jeg kan få lov til å gå på bare med å tro.

Linnéa Myhre om å ha spiseforstyrrelse i jula: – Det er et mareritt

– Det reddet mitt liv.

Skåber: – Rørende når ukjente mennesker åpner seg

Elvis-imitatoren er ikke den eneste gjesten som besøker Linn Skåber for mat og samtaler rundt bordet. Med er også musiker Unni Wilhelmsen, journalist og redaktør Harald Stanghelle, KrF-politiker Knut Arild Hareide, TV-profil Petter «Uteligger» Nyquist og forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre.

Den åpenhjertige samtalen rundt bordet gir vertinne Skåber tårer i øynene.

– Det er veldig rørende, synes jeg. Når ukjente mennesker åpner seg for hverandre og tør det. Det kan bli fred av sånt, tror jeg!

  • Se «Jul hos Linn Skåber» fredag klokka 20.00 på TV 2.