Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre (26) har lenge vært hyllet på grunn av sin åpenhet rundt kampen mot anoreksi, depresjon og angst.

I programmet «Jul hos Linn Skåber», som sendes fredag klokka 20.00 på TV 2, innrømmer 26-åringen at jula har vært – og er – en spesiell tung høytid.

– Jula, som består av lys, samvær og ikke minst mengder med mat, må være marerittet ditt? spør vertinne Skåber.

– Det er jo det, og jeg har hatt spiseforstyrrelser siden jeg var 14-15, begynner Myhre.

– Da var det veldig ille, for da visste jeg ikke hvordan jeg skulle forholde meg til det, for det er jo mye mat. Når man har spiseforstyrrelser, tenker man utelukkende på mat og hvordan man kan unngå å få det i seg, i hvert fall i mitt tilfelle. Det har ødelagt det litt, at det handler så mye om mat, fortsetter hun.

Se et klipp fra «Jul hos Linn Skåber» øverst i artikkelen!

Gleder og gruer seg til jul

I programmet har Linn Skåber invitert musiker Unni Wilhelmsen, journalist og redaktør Harald Stanghelle, KrF-politiker Knut Arild Hareide, TV-profil Petter «Uteligger» Nyquist, Elvis-imitator Kjell Elvis og altså Myhre til en middag med gode samtaler rundt bordet.

Myhre forteller at hun fortsatt har et anstrengt forhold til jula og selskapelighetene som følger med.

ÅPNER OPP: I «Jul hos Linn Skåber» åpner vertinna opp hjemmet for en rekke profilerte gjester. Alle gjestene har historier knyttet til egne liv som Skåber gleder seg til å høre. FOTO: TV 2
ÅPNER OPP: I «Jul hos Linn Skåber» åpner vertinna opp hjemmet for en rekke profilerte gjester. Alle gjestene har historier knyttet til egne liv som Skåber gleder seg til å høre. FOTO: TV 2

– Jeg gleder meg til jul, men jeg gruer meg til jul fordi det er mye juleselskap, og det er forventninger om at du skal gjøre ditt og datt, forklarer hun.

Utfordrer seg selv og stiller på julefest

Til tross for at jula skremmer, har 26-åringen bestemt seg for å ta fatt på problemene.

– Jeg har jo blitt veldig mye bedre på det, nå er det ikke så skrekkelig. Men jeg tenker vanvittig mye på det hele tiden, alle tider i døgnet. Men det er ikke sånn at jeg unngår det. Det koster å gå på alle disse juleselskapene og spise mer enn jeg kanskje hadde planlagt. Men det er dét folk gjør hele tiden, og så lenge det ikke går utover alle andre, har jeg lyst til å utfordre meg på det fordi det er den eneste måten å bli bedre på.

  • Se «Jul hos Linn Skåber» fredag klokka 20.00 på TV 2.