Fransk keeper får støtte av de norske håndballjentene før EM-semifinalen

– Målvaktsfeltet er vårt felt, og vi kan gjøre hva vi vil der, sier Silje Solberg til TV 2.

Bergen/Göteborg (TV 2): Den franske målvakten Laura Glauser (23) satt oppløst i tårer på tribunen etter å ha fått rødt kort mot Sverige.

– Guffent å se på
Dommerne mente at Glausers spark i ansiktet til Olivia Mellegård da hun skulle redde et skudd, var et klart regelbrudd.

Den svenske spilleren pådro seg hjernerystelse i sammenstøtet og EM-sluttspillet var over for hennes del.

Glauser bedyret sin uskyld etter kampen, og hun får nå støtte av de norske håndballjentene før de står ansikt til ansikt i EM-semifinalen fredag.

– Det er lett når man har så mye adrenalin i kroppen, så kan det være situasjoner som ser litt uheldige ut. Jeg tror ikke hun gjorde det med vilje, sier kantspiller Amanda Kurtovic til TV 2 like etter ankomst i Göteborg.

– Vi har diskutert det i laget. Reprisen ser det litt verre ut. Det ser ut som hun sparker litt mer etter spiller enn ball. Jeg er overrasket over det røde kortet. Det så jeg ikke komme. Det var en utrolig ekkel situasjon. Det var ordentlig guffent å se på, sier Nora Mørk.

Se hendelsen i videovinduet øverst på siden!

 Slik forklarer Alstad rumpeklypingen av Løke

Silje Solberg tar målvaktskollegaen i forsvar. Et hendelig uhell der keeperen er aggressivt ute i feltet, samtidig som kantspilleren kommer lavt med hodet, er Solbergs konklusjon.

– De dømmer vel rødt kort fordi de mener hun gjøre det med vilje og fullfører sparket. Det tror jeg ikke hun gjør. Hun er kanskje litt lenger ute enn det som er normalt, sier Solberg til TV 2, før hun understreker.

– Målsvaktsfeltet er vårt felt, og vi kan gjøre hva vi vil der.

#2EM: Dette er spørsmålene Håndballjentene hater

– Greit å gi rødt kort
Det ble med det røde kortet for Glauser etter kampen mot Sverige, og hun var tilbake i det franske målet i onsdagens seier over Serbia.

Men til tross for støtten fra de norske spillerne etter hendelsen, var dommen over Glausers inngripen en helt annen blant ekspertene.

– Jeg har bare sett det på en liten mobilskjerm, men det ser ut som om hun fullfører bevegelsen med beinet, sa TV 2-ekspert Bent Svele som har diskutert situasjonen med kollega Harald Bredeli.

– Det er alltid en diskusjon om det er en naturlig bevegelse eller ikke. Om det er foten som fullfører. Jeg heller mot teorien om at det er greit å gi et rødt kort. Det ser ut som hun har en mulighet til å stoppe når ballen triller i mål.

Gustad frykter Frankrike
Fredagens batalje i Göteborg blir en kamp mellom to giganter innenfor håndballsporten. Norge er regjerende mester og har gjort jobben så langt, men TV 2s håndballekspert føler seg langt fra sikker på at man kan innkassere finalebillett for åttende EM-sluttspill på rad.

– Vi har vunnet seks av seks kamper, men vi har ikke møtt et forsvar som det vi skal ut mot i semifinalen. Olivier Krumbholz er en fantastisk taktiker. Frankrike er det gjerrigste laget. De slipper inn enda mindre mål enn Norge og er ekstremt gode på å gjøre motstanderen dårlig. Det er ikke alltid lekkert å se på, men effektivt og klokt, sier Gustad.

Med en tropp med flere unge og uerfarne mesterskapsspillere, begynner omsider Gustad å kjenne på savnet av en av Norges suksessgarantister de siste årene.

– Det er første gang jeg sier at vi savner Heidi Løke. Hun skaper så mye uro. Det er kanskje det som er noe av grunnen til at Norge har slitt i etablert angrep i dette mesterskapet. Det har vært varemerket vårt de siste mesterskapene. Det lugger fremdeles litt for mye for Mørk, Oftedal og Kristiansen i forhold til hva vi har sett før, sier Gustad.