Uenig med Hangeland: – Får ikke ståpels av Hodgson!

Jesper Mathisen er ikke enig med ekspertkollega Brede Hangeland i at Roy Hodgson bør være aktuell for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ståle Solbakken ser ut til å være tapt for Norge, og NFF må se seg etter andre kandidater til den ledige jobben som landslagssjef.

Brede Hangeland lanserer Englands tidligere trener Roy Hodgson som en god kandidat. Norges tidligere landslagskaptein har hatt engelskmannen som trener i to forskjellige klubber, Viking og Fulham.

Se hva Hangeland mener om Hogson øverst!

– Jeg kjenner Ståle Solbakken veldig godt, og det er en klassetrener, men det virker vanskelig å få ham ut av FCK. Hvis det ikke er mulig, kjenner jeg veldig godt Roy Hodgson. Han er ledig og kunne vært en meget god mann hvis vi kunne overbevist ham om å ta jobben, sa Hangeland til TV 2 Sporten, før han slo fast:

UENIG: Jesper Mathisen er uenig med ekspertkollega i at Roy Hodgson er en god kandidat for Norge.
UENIG: Jesper Mathisen er uenig med ekspertkollega i at Roy Hodgson er en god kandidat for Norge.

– Det kan være at han har tjent sine penger, og har lyst på en fin utfordring. Bare Hodgson vet, men at han er en kapasitet og ville gjort en bra jobb for Norge, er jeg helt sikker på, sier Hangeland.

– Får ikke ståpels av Hodgson!
Den oppfatningen deler imidlertid ikke Hangelands ekspertkollega Jesper Mathisen.

– Brede Hangeland kjenner Roy Hodgson og har mye bedre forutsetninger til å uttale seg om ham enn meg. Jeg har aldri møtt Hodgson eller hatt ham som trener, understreker Mathisen.

– Men sett fra utsiden er ikke Roy Hodgson blant de kandidatene jeg har i hodet mitt. Det går blant annet på alder og det han har vist som trener de siste årene. Jeg får ikke akkurat ståpels av Roy Hodgson, sier eksperten.

Mathisen mener Norges fotballforbund bør se seg om etter andre kandidater dersom de bestemmer seg for å gi jobben til en utenlandsk kandidat.

– I utlandet finnes det i mine øyne bedre kandidater enn Roy Hodgson. Utenfor Skandinavia finnes det andre kandidater som godt kan være utenfor de britiske øyer. Norsk fotball må gjøre noen grep, og få tilbake engasjementet og entusiasmen rundt landslaget. Jeg tviler på at Roy Hodgson skaper fotballfeber i Norge, konkluderer han.

– Viktig at NFF ikke forhaster seg
Kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF opplyser til TV 2 Sporten at det ikke er satt en tidsfrist for når en ny A-landslagstrener skal være på plass.

– Det er ikke satt noen tidsfrist. Alt er klart når det er klart, opplyser han i en epost til TV 2 Sporten.

Jesper Mathisen synes det er klokt av NFF å ikke forhaste seg i trenerjakten.

– Nå må NFF bruke tid på å finne den rette kandidaten til den neste kvalikken. Men har de ikke en klar i nærmeste fremtid kan de ansette en midlertidig trener. For NFF er det viktig å bruke tiden slik at de får en kandidat de virkelig vil ha, og ikke forhaste seg. Denne kvalikken er ferdig, og nå må NFF gjøre en skikkelig god jobb slik at de gjør det riktige valget før den neste kvalifiseringen, oppsummerer Mathisen.