BESØKTE SNÅSAMANNEN: Petter Northug.
BESØKTE SNÅSAMANNEN: Petter Northug. Foto: Pedersen, Terje

Northug oppsøkte «Snåsamannen»: – Det blir nok flere turer

Petter Northug sliter med å finne formen. Nå har skistjernen besøkt «Snåsamannen» - igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har slitt stort med formen hittil denne sesongen.

Northugs siste renn var i Lillehammer lørdag 3. desember.

I løpet av den siste uken har 30-åringen vært inne til full legesjekk. Ingenting tilsier at han er syk. Årsaken til svikten er ifølge trener Stig Rune Kveen en lett overtrening i forbindelse med det siste høydeoppholdet for sesongstart.

Skistjernen er imidlertid desperat etter å finne tilbake til formen. For få dager siden oppsøkte han «Snåsamannen» for å finne svar, skriver Trønder-Avisa.

– Petter kom hit for å få en god samtale med meg. Han har hatt litt problemer i skirenn igjen, sier Joralf Gjerstad til avisen.

FIKK NORTHUG-BESØK: Snåsamannen vil hjelpe skikongen.
FIKK NORTHUG-BESØK: Snåsamannen vil hjelpe skikongen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Brukte «Snåsamannen»
Det er ikke første gang Northug fikk hjelp av «Snåsamannen». Northug kontakt med «Snåsamannen» i 2009 da han slet med sykdom under Tour de Ski det året. Tre ganger fikk han råd, under mesterskapet, ifølge VG.

– Så lenge han besøker meg og tror at jeg skal hjelpe han, så blir det nok mange turer på han. Nei da. Jeg tror virkelig Petter kommer til å gjøre det godt i vinter, sier «Snåsamannen» Gjerstad.

Tidligere denne uken ble det kjent at Northug blir ikke med til verdenscuprennene i La Clusaz. Han stod over rennene i Davos i helgen som var, og dropper altså også helgens renn. Han deltok heller ikke i Ruka.

– Petter Northug melder at han ikke er i den formen han ønsker å være for å gå verdenscup, og prioriterer trening hjemme fremfor skirenn i høyden, sa landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

– Vi trenger tid
Det er foreløpig helt uvisst når Petter Northug er tilbake i skisporet. Han har ikke gått en eneste meter på ski den siste uka, melder Adresseavisen.

Treneren Stig Rune Kveen betegner situasjonen som kjedelig. Knappen er mer av enn på.

– Vi må bruke enda mer tid. Han har trent veldig lett og kort, han har så vidt rørt på seg de siste dagene. Han har vært ute og småjogget og gjennomført lett styrketrening. Fortsatt er det hvile som gjelder i noen dager til, sa Kveen.