Fàbregas sørget for Chelseas tiende strake seier

Serielederen ble for sterk for tabelljumbo Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland - Chelsea 0-1:

Chelsea sto med ni strake seire i Premier League da de onsdag gjestet Stadium of Light.

Med seier kunne Contes menn skaffe seg en luke ned til konkurrentene.

Cesc Fàbregas tok plassen til Nemanja Matic på midtbanen, og fem minutter før pause ga spanjolen serielederen ledelsen.

Sunderland har hatt en blytung høst, og skal få det tøft med å beholde plassen i Premier League.

1-0-ledelsen ble stående, og dermed tar Chelsea sin tiende strake seier i ligaen.

– Folk glemmer at det bare er andre gang i karrieren min at jeg spiller dette systemet. Lagkameratene mine har spilt det mye mer. Manchester City var en skikkelig test for det var første gangen. I dag er andre gang. Jeg begynner å bli vant med det. Jeg har mange spillere foran meg som jeg kan spille pasninger til. Jeg har støtte bak meg. Jeg trives. Jeg synes det passer meg godt, sier Fàbregas.

– Vi ønsker å fortsette å vinne. Vi vet at mye kan bli sagt på denne tiden av året. Vi kan sende et sterkt signal, forteller spanjolen.

– Cesc er en god spiller. På midtbanen har jeg fire spillere. Matic, Kante, Fabregas og Chalobah. Jeg synes det er viktig for meg å se an formen til enkeltspillerne. I enkelte kamper trenger du en mer fysisk spiller, i en annen en mer teknisk. Det viktigste er at Cesc spilte veldig bra og tok sjansen, sier Chelsea-sjef Conte.

Se kampsammendraget i videovinduet øverst!

Grep sjansen
Fàbregas fikk en sjelden sjanse fra start for blåtrøyene fra London.

I det 40. minutt ga vertene bort ballen på egen halvdel, og Chelsea kunne storme i angrep.

Willian ble spilt fri på høyresiden av Fàbregas. Brassen kunne enkelt spille tilbake til spanjolen, som kontrollert satte den ned i kroken fra 15-16 meter.

Chelsea gikk dermed til pause med en fortjent 1-0-ledelse, mot et defensivt Sunderland med sju forsvarsspillere i startoppstillingen.

I tverrliggeren
Like etter hvilen måtte Chelsea-keeper Courtois diske opp med en avgjørende redning.

Alene med keeperkjempen prøvde hjemmelagets Adnan Januzaj å lirke ballen i korthjørnet, men Chelsea-keeperen reddet mesterlig.

Bare minutter senere var Willian nære å doble ledelsen for ligalederen i den andre enden. Fra spiss vinkel gikk brassens avslutning i en forsvarer og via tverrliggeren.

På overtid kom venstreback van Aanholt til skudd, og Courtois måtte igjen ut i full strekk.

Men hjemmelaget fant ikke veien til nettmaskene. David Moyes og Sunderland ligger nederst med elleve fattige poeng etter 16 kamper.

Med tre poeng i bagen sikrer Chelsea en luke på seks poeng ned til konkurrentene.

– Når du har muligheten til å drepe kampen, så må du drepe kampen. Vi hadde muligheten, men vi tok den ikke. Mot slutten måtte Courtois gjøre en god redning, sier Chelsea-sjef Conte etter seieren.

– Selvfølgelig blir det en god jul for oss. Men jeg foretrekker at spillerne mine ikke ser på tabellen, men fokuserer på en ny kamp om tre dager mot Crystal Palace, forteller han.

Slik stilte lagene:

Sunderland (5-4-1): J. Pickford - B. Jones, L. Koné, P. Djilobodji, J. O'Shea, P. van Aanholt - F. Borini, J. Kirchhoff, J. Denayer, A. Januzaj - J. Defoe.

Chelsea (3-4-3): T. Courtois - C. Azpilicueta, Cahill, D. Luiz - V. Moses, N. Kanté, C. Fàbregas, M. Alonso - Willian, Diego Costa, Pedro.