Brennhete Origi og lekne Lallana sendte Liverpool til andreplass i Premier League

Og Liverpool holdt nullen for fjerde gang i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Middlesbrough-Liverpool 0-3

Divock Origi og Adam Lallana ble Liverpools helter da Middlesbrough ble komfortabelt slått 3-0 borte onsdag kveld.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

– Ikke verst, eller hva? I første omgang var vi gode, men i andre var vi veldig gode, smilte Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampslutt.

Dagens store snakkis før oppgjøret var keepersituasjonen i Liverpool.

Etter en rekke svake involveringer ble Loris Karuis vraket til oppgjøret til fordel for tidligere førstevalg mellom stengene Simon Mignolet.

Manager Jürgen Klopp forsvarte vrakingen med at han ikke ønsket å utsette den unge keeperen for mer press, en argumentasjon TV 2s Premier League-ekspert stilte seg skeptisk til.

Men Simon Mignolet tilbake i Liverpool-buret gjorde sine saker svært bra og bidro til at de røde fra Merseyside holdt nullen, noe som bare har skjedd ved tre tidligere anledninger denne Premier League-sesongen.

– Etter å ha rotet vekk poeng de siste kampene, særlig mot Bournemouth, var det veldig viktig at vi beholdt konsentrasjonen i dag. Det er godt for hele laget når vi klarer å holde tett bakover, konstaterte Lallana etter kampslutt.

Etter en tam start på kampen var det vertene som skulle få kampens første mulighet.

Ben Gibson raget høyest på en godt slått dødball fra Adam Forshaw, men Mignolet hadde få problemer med å stoppe Middlesbrough-kapteinens heading.

Minutter senere viste Adam Lallanas hvordan man avslutter med hodet. Gjestene rullet fint opp på høyresiden og Nathaniel Clynes innlegg fant til slutt Lallana på bakerste stolpe. I duell med Forshaw var det ingen tvil om hvem som ville mest, og den engelske landslagsmannen stanget inn 1-0 til gjestene.

Scoringen satte virkelig fart i oppgjøret og like etter fikk Middlesbrough nok en god mulighet. Et innlegg fra høyre gikk forbi alle i gjestenes felt, og endte opp hos Forshaw som banket til. Men til hjemmefansens skuffelse var Lallana på rett plass også i eget felt og fikk blokkert til corner.

Minuttet før pause fikk gjestene muligheten til å doble ledelsen, men både Sadio Mané og Divock Origi sendte sine avslutninger i stolpen.

– Det var perioder av kampen der vi var veldig statiske hvor til og med jeg var forvirret. Vi var mye bedre i andre omgang enn den første, og vi kunne med fordel avsluttet litt oftere, sa Klopp etter kampen.

Herjet etter pause

Liverpool fortsatte kjøret etter hvilen og kom til flere store muligheter i åpningsminuttene uten at verken Mané, Origi eller Lallana maktet sette ballen i nettet.

Etter en times spill skulle imidlertid Origi endelig få uttelling. Gjestene rullet nok en gang nydelig opp på høyresiden. Lallana, denne gangen i servitør-rollen, fant den unge belgieren som hadde få problemer med å sette sin femte scoring på sine fem siste kamper.

– Jeg føler meg bedre og bedre for hver kamp og jeg begynner å bli godt kjent med lagkameratene mine nå og hvordan vi ønsker å spille, så jeg håper at denne gode trenden fortsetter, sa 21-åringen etter kampen.

Åtte minutter senere var rollene byttet om og 3-0 et faktum, etter nok engang å ha spilt seg fint gjennom på høyresiden.

– Jeg hadde en prat med Lallana for et år siden. Da satt han på kontoret mitt og klaget over at han ikke scoret mål. Jeg sa at han likevel spilte veldig bra, og at det var fordi han ikke var så ofte i scoringsposisjon. I dag var han flere ganger i riktig posisjon og det er fantastisk, smilte Klopp.

Resten av oppgjøret ble som en formalitet å regne, med et bortelag som så ut til å ha flyttet tankene over på mandagens Merseyside-derby mot Everton.

– Vi visste hva vi kom til, og fikk en tøff start på kampen. Men etter pause var vi veldig gode og fikk 2-0 og 3-0 på gunstige tidspunkt. Det var godt å slå tilbake etter de siste ukenes resultater, sa Lallana.

Dermed klatrer Liverpool forbi Arsenal, som tapte for nettopp Everton tirsdag, og opp på en andreplass på tabellen.

Slik startet lagene:

Middlesbrough: Valdés - Barragán, Chambers, Gibson, Fábio - Forshaw, Clayton, De Roon - Traoré, Negredo, Fisher.

Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, Klavan, Milner - Wijnaldum, Henderson, Lallana - Mane, Origi, Firmino